Carol Welsman - біографія, альбоми, пісні, кліпи

Carol Welsman (Керол Уелсман) - канадська джазова співачка, піаністка. Хоча Керол Уелсман проживає в околицях Лос-Анджелеса, вона більш відома у своїй рідній Канаді. Найчастіше виконуючи smooth джаз, вона також записує класичні джазові стандарти і композиції в стилі bossa nova, а також може свінговать в манері straight-ahead джазу. Її батько був великим любителем джазу, і володіючи великою колллекціей записів, приохотив дочка до джазу. Але вона не тільки слухала записи, а починаючи з 12-річного віку ще й часто ходила з ним на концерти, із зростаючим інтересом слухаючи спів Пеггі Лі, Френка Сінатри та Мела торм. Уелсман співала в стилі боса-нови і фолку і акомпанувала собі на гітарі, починаючи з 10-річного віку. Вона почала виконувати джаз до 20-ти років. Уелсман відвідувала Музичний Коледж Берклі в 1980-1981 рр.. і навчалася співу у Франції у Крістіан Легран (сестри Мішеля Леграна). Записуватися Уелсман початку в Торонто на лейблі Welcar. Першим її альбомом став в 1996 р. "Lucky to Be Me". Вона виступала з концертами по всій Канаді, а також працювала професором джазового вокалу в універістете Торонто. У 2004-2005 рр.. вона, крім Канади, їздила з концертами по Японії, Італії і Бразилії, а також трохи виступала в Лос-Анджелесі як співачка / піаніст. Тим не менш, вона недостатньо широко відома в США, незважаючи на високу популярність в Канаді. Три рази номінувалася на канадський варіант «Греммі» - премію Juno і заслужила у себе на батьківщині титул кращої співачки 2002 року.

Дискографія:

1996 - Lucky To Be Me
1997 - Inclined
1998 - Swing Ladies Swing
2001 - Hold Me
2002 - The Language of Love
2006 - What'cha Got Cookin '
2007 - Carol Welsman
2009 - I Like Men - Reflections of Miss Peggy Lee


User-contributed text is available under the Creative Commons By-SA License and may also be available under the GNU FDL.