Goldfrapp - біографія, альбоми, пісні, кліпи

«Goldfrapp» — британський дует, який виступає у стилі електронної музики. Створений у 1999 році.

Біографія

Група створена в 1999 році і складається з (вокал/синтезатор) і Уілл Грегорі (синтезатор). Елісон Голдфрапп ще в 1990-х виступала в групі Orbital із тріп-хоп музикантом Tricky. У тому ж 1999 році Goldfrapp підписується на лейбл Mute Records і починає запис альбому. Незважаючи на гарні відгуки і номінування британської музичної нагороди Mercury Prize, дебютний ембієнт-альбом 2000 року Felt Mountain не мав комерційного успіху. Другий альбом групи Goldfrapp Black Cherry, в якому додалося електроклешове звучання був випущений в 2003 році. Альбом був тепло прийнятий в клубах і третій випущений альбом Supernature залишився близьким за духом своєму попередникові. Supernature займав перші рядки в чартах і був номінований на "Греммі" за найкращий електронний/танцювальний альбом, а пісня "Ooh La La" номінована, як найкращий танцювальний запис. Їх останній альбом, Seventh Tree був випущений в 2008 році.

На Goldfrapp вплинули такі групи, як: Fischerspooner, Miss Kittin, Atari Teenage Riot, Client, Daft Punk та інші.

Дискографія

Альбоми

  • Felt Mountain (2000)
  • Black Cherry (2003)
  • Supernature (2005)
  • Seventh Tree (2008)
  • Head First (2010)

Збірники

  • We Are Glitter (2006)


EP

  • Wonderful Electric (2004)
  • Live 2005 (2005)
  • Live in London (2006)
  • Live Session (2006)

Сингли

Год Назва Пікова позиція Альбом
UK
AUS
CAN
GER
IRL
US D/CP
US DSS
2000 «Lovely Head» Felt Mountain
«Utopia»
2001 «Human»
«Utopia (Genetically Enriched)» 62
«Pilots (On a Star)»/«Lovely Head» 68
2003 «Train» 23 Black Cherry
«Strict Machine» 25 54
2004 «Twist» 31 18
«Black Cherry» 28 15
«Strict Machine '04» 20 26 1 3
2005 «Ooh La La» 4 36 82 16 1 Supernature
«Number 1» 9 7 73 29 1 1
2006 «Ride a White Horse» 15 36 20 5
«Fly Me Away» 26 40 6
«Satin Boys, Flaming Chic» We Are Glitter
2008 «A&E» 10 85 98 33 45 1 Seventh Tree
«Happiness» 25
«Caravan Girl» 54
«Clowns»
«—» не участвовала в чартах.

Ремікси, зроблені Goldfrapp

Year Назва Гурт Альбом
2003 «This Is the New Shit» (Marilyn Manson vs. Goldfrapp) Marilyn Manson «This Is the New Shit» CD single
2004 «Halo» (Goldfrapp remix) Depeche Mode Remixes 81 — 04
2005 «A Pain that I’m Used To» (Goldfrapp remix) «A Pain that I’m Used To» CD single
2006 «The W.A.N.D. (The Will Always Negates Defeat)» (Supernaturalistic — Goldfrapp remix) The Flaming Lips «The W.A.N.D.» CD single

Видео

  • Wonderful Electric (2004)

Кліпи

Year Назва Режисер Посилання
2000 «Lovely Head» (Version one) Wolfgang Tillmans
«Lovely Head» (Version two)
«Utopia» Chris Harvey
2001 «Human» Jake Scott
«Pilots (On a Star)» James Griffiths
«Lovely Head» (Version three) Richard Bell
2003 «Train» Dawn Shadforth
«Strict Machine» Jonas Odell
2004 «Twist» H5
«Black Cherry» The Makers
2005 «Ooh La La» Dawn Shadforth
«Number 1»
2006 «Ride a White Horse» Diane Martel
«Fly Me Away» (Unreleased) Chris Hopewell
«Fly Me Away» (Jakko & the Poet) Andreas Nilsson
2008 «A&E» Dougal Wilson
«Happiness»
«Clowns» (Super 8) Alison Goldfrapp and Francis Kennard
«Caravan Girl» The Malloys

Примітки