Jennifer Lopez - біографія, альбоми, пісні, кліпи

Дже́нніфер Ло́пес (Jennifer Lopez; * 24 липня 1968, Бронкс, Нью-Йорк, США) — американська акторка та співачка.

Біографія

Дженніфер Лопес народилася в сім'ї вихідців з Пуерто-Ріко в Бронксі, районі Нью-Йорку, де мешкають представники національних меншин та де, відповідно, високий рівень безробіття й злочинності. Має двох сестер. Мати працювала вихователькою у дитсадку та доглядала за дівчатками, а тато був бізнесменом, дарма що про характер цього бізнесу ніде і не згадується. Дженніфер 12 років провчилася у католицькій школі для дівчат — та в її випадку релігійне виховання було забуте відразу, тільки-но зачинилися за плечима двері школи: у дитячі роки дівчинка більше захоплювалася співом і танцями, ніж рештою нудних для неї шкільних предметів. Її улюбленою акторкою ще з дитячих років залишається латиноамериканка Ріта Морено, виконавиця однієї з головних жіночих ролей у стрічці «Вестсайдська історія».

Свою акторську кар'єру Дженніфер розпочала 1991 року на телебаченні з ролі танцівниці у телесеріалі «В живих кольорах». На телебачення вона потрапила завдяки протекції латиноамериканської акторки — Розі Перез. У кіно Дженніфер дебютувала 1995 року роллю самотньої мексиканської матері у стрічці «Моя родина». Потім була суто декоративна роль поруч з Веслі Снайпсом та Вуді Харрелсоном у фільмі «Поїзд з грошима» (1995). А перший великий успіх до неї прийшов завдяки головній ролі у стрічці «Селена» (1997), що переповідала справжню історію американсько-мексиканської співачки Селени, яку застрелила її ж шанувальниця 1995 року. Відтоді акторка працює без перепочинку. Дженніфер втікала від велетенського плазуна в джунглях у стрічці «Анаконда», була вчителькою у фільмі Френсіса Копполи «Джек». Разом з Джеком Ніколсоном вона знялася у фільмі режисера Боба Рафелсона «Кров і вино», її можна бачити в фільмі Олівера Стоуна «Поворот». Пізніше були зйомки фільму відомого режисера Стівена Содерберга «Поза полем зору» з Дженніфер у головній жіночій ролі. Це еротичний трилер, головну чоловічу роль у якому виконує чоловічий секс-символ Голлівуда, актор Джордж Клуні. За ці роки акторка зробила приголомшуючу кар'єру. Якщо за роль у фільмі «Селена» вона отримала мільйон доларів, то за роль у фільмі Содерберга її агенти вимагали вже п'ять мільйонів, хоча остаточно вдалося виторгувати «лише» два.

На початку 2000-х Дженніфер активно знімалась у фільмах, випускала нові сингли та альбоми («J.Lo», сингл «Love Don't Cost A Thing» «This Is Me… Than»), що зробило її дуже популярною у світі і авторитетною в американському шоу-бізнесі. Багато з синглів очолювали знані американські та британські музичні хіт-паради. Неодноразово Дженніфер Лопес отримувала нагороди як провідна латиноамериканська співачка та акторка. У 2011 році всесвітньо відомий журнал People визнав Дженіфер найкрасивішою людиною світу. У цьому ж році Лопес презентувала новий альбом «Love?» з основним синглом «On the floor», який побив рекорди перегляду у світовому відео товаристві YouTube — близько 100 млн глядачів з усього світу. Журналісти назвали цю подію справжнім поверненням Лопес на світову сцену після невдалих спроб та народження дітей.

Особисте життя

22 лютого 1997 року Дженніфер одружилася з Охані Ноа, молодшим від неї на три роки кубинцем, якому вдалося втекти з «острова свободи» (його батьки залишилися на Кубі). Він працював офіціантом у одному з ресторанів Майамі: у тому ресторані Дженніфер і познайомилася з ним. На весілля було запрошено «дивізію» співвітчизників та «роту» журналістів. Щоб надалі чоловік не тинявся без діла і почувався шанованою людиною, Дженніфер придбала йому ресторан. Але в березні 1998 року вони розлучились.

Другим чоловіком Дженніфер став Кріс Джадд (Cris Judd). Вони одружилися 29 вересня 2001 року, а вже в серпні 2002 — розлучилися. З відомим актором Беном Афлеком співачка була разом з 2002 по 2004 роки, пара навіть була заручена, але не склалося.

5 червня 2004 року Дженніфер Лопес вийшла заміж за співака Марка Ентоні. 22 лютого 2008 року співачка та акторка народила двійнят — сина Макса та дочку Еммі.

15 липня 2011 року в спільній заяві Лопес і Ентоні оголосили про намір розлучитися . Як причину розлучення колишні кохані назвали важкий період, в ході якого з'ясувалося багато проблемних точок зору. Також стало відомо, що ініціатором розлучення стала саме Дженніфер .

Релігія

У пресі йшлося, що Лопес і Марк Ентоні відвідували Церкву Саєнтології Центру знаменитостей у Голлівуді в кінці 2006 року. З чуток Лопес і Ентоні стали саєнтологами в той період часу за сприяння Анжело Пагана, чоловіка актриси Лії Реміні . Незадовго до цього Лопес повідомила журналістам NBC: «Ні, я не саєнтолог. Я виросла як католичка. Але це дико, як взагалі люди реагують на це. Для мене це так дивно. Це взагалі одні з найчудовіших людей, яких я коли-небудь зустрічала у своєму житті». Потім вона додала: «Мій тато був саєнтологом близько двадцяти років. Він найкраща людина з усіх, що я знаю в моєму житті. І для мене дико, що люди хочуть представити це в негативному світлі» . Крім того, близька подруга Лопес Леа Реміні теж є саєнтологом.

Фільмографія

Рік Назва Оригінальна назва Роль
1986 Моя маленька дівчинка My Little Girl Myra
1993 Nurses on the Line: The Crash of Flight 7 Rosie Romero
1995 Моя родина My Family/Mi Familia María Sánchez, in the '20s
Потяг з грошими Money Train Grace Santiago
1996 Джек Jack Miss Márquez
1997 Кров і вино Blood and Wine Gabriela «Gabby»
Селена Selena Selena Quintanilla-Pérez
Анаконда Anaconda Terri Flores
Розворот U Turn Grace McKenna
1998 Поза полем зору Out of Sight Karen Sisco
Antz Azteca
2000 The Cell Catherine Deane
2001 The Wedding Planner Mary Fiore
Очі янгола Angel Eyes Sharon Pogue
2002 Enough Slim Hiller
Покоївка з Мангеттену Maid in Manhattan Marisa Ventura
2003 Gigli Ricki
2004 Дівчина з Джерсі Jersey Girl Gertrude Steiney
Потанцюємо? Shall We Dance? Paulina
2005 Якщо свекруха — монстр Monster-in-Law Charlotte «Charlie» Cantilini
An Unfinished Life Jean Gilkyson
2007 Прикордонне містечко Bordertown Lauren Fredericks
El Cantante Puchi
2010 Запасний план The Back-Up Plan Зої

Дискографія

  • 1999: On the 6
  • 2001: J. Lo
  • 2002: This Is Me… Then
  • 2005: Rebirth
  • 2007: Como Ama una Mujer (Spanish language album)
  • 2007: Brave
  • 2011: Love?