Ноггано - біографія, альбоми, пісні, кліпи


Баста (справжнє ім'я - Василь Михайлович Вакуленко; рід. 20 квітня 1980, Ростов-на-Дону) - російський реп-виконавець, композитор, телерадіоведущій, актор, сценарист, режисер і продюсер. Також відомий під такими псевдонімами, як Ноггано і N1nt3nd0.
Ведучий на радіо Next FM, також режисер кількох фільмів. Разом з Купе веде Хіп-Хоп ТБ на «газгольдерів». Василь у 2007 році заснував лейбл Gazgolder і є його власником.



Біографія
Василь Вакуленко народився 20 квітня 1980 року в Ростові-на-Дону, в сім'ї військових. Навчався у загальноосвітній школі № 32, також відвідував музичну школу. Пізніше навчався в музичному училищі на диригентській відділенні. Під час навчання музиці Баста захопився хіп-хопом. З 15 років почав писати і читати реп. 11 червня 2009 одружився і 12 червня обвінчався з Оленою Пінської. 4 грудня 2009 у них народилася донька Маша. 21 січня 2013 народилася друга дочка Василина.
У 16-17 років слухав багато різної музики, сам пробував читати реп і в 17 років записав свій перший трек, - «Місто». З цього моменту і почався рух у музиці. Після виходу пісні «Моя гра» Вася став вживати наркотики через відчуття, що нікому не потрібен. Однак зміг припинити їх вживання, поклявшись, що більше ніколи не стане робити це знову. [Джерело не вказано 123 дня]
Баста Хрю
З 1997 року брав участь у групі «Психолирик» (це був початковий склад «Касти») . У свої 17 років він був відомий у групі як Баста Хрю і написав для неї пісню «Місто», що увійшла до альбому групи «Психолірік» - «Перший удар».
Саме Баста Хрю придумав перейменувати «Психолірік» в «Касту». Його друг Владі, лідер групи, тепло прийняв цю ідею. Група перезаписала пісню «Перший удар», зробивши цю пісню візитною карткою групи. У 1998 році Баста Хрю написав пісню «Моя гра», яка стала початком його сольної кар'єри хіп-хоп-виконавця.
Баста

В училищі на диригентській відділенні Баста не затримався. До того часу, а був 1996 рік, він уже написав першу пісню «Моє місто» і зібрав групу, яка називалася «Вуличні звуки» - Street sound. Василь значився в її складі під ім'ям Баста Хрю. «Мене з дитинства називали Хрюшей, тому що розкидав все незрозуміло де», - пояснює Баста.
Приблизно в цей же час народжувалося знамените ростовське реп-рух, який в наступному десятилітті стало лідируючим в країні. Баста був безпосереднім учасником процесу. І навіть взяв участь з треком «Перший удар» у великій і галасливому об'єднанні молодих реперів - ростовської Касте, згодом став групою «Каста».
Далі Баста рушив у своєму, більш ліричним напрямку. Трек «Моя гра» став одним з головних у його біографії. Вася Вакуленко став знаменитим на весь Ростов. «Зоряна хвороба? Ні, не з'явилася. З'явилися наркотики і старші друзі, реальні хулігани »- згадує Вася. «Точно можу сказати, що ця пісня не раз рятувала мене. Бувало, хотіли позбавити життя, а коли дізнавалися, що це я, залишали у спокої ».
Вся ця нелегка і повна пригод життя стала історією, яка тепер заримовані в його альбомах. «У 2002 мій друг Жора вимутіл у своєї мами грошей і ми купили комп'ютер. Вадик QП зводив перший демо до майбутнього альбому ». Ці самі треки випадково потрапили до Богдана Титомиру і він запропонував хлопцям виїхати до Москви. Був 2004 рік. А через 2 роки вийшов альбом «Баста 1» і на ТБ почали крутити кліп «Осінь». Московська життя Басти нерозривно пов'язана з «газгольдерів». На той момент клуб тільки відкрився і носив статус самого закритого закладу у Москві. Але Баста тримався осторонь від місцевої реп-тусовки. Першим новим знайомим - її представником - став Смокі Мо, а пізніше Вася дізнався Гуфа. "Одного разу я підійшов до Гуфу на концерті, той згадав« Мою гру », ми з ним вирішили зробити кавер-версію, яка вийшла на альбомі« Баста 2 », - розповідає Вася. Але справжній вибух стався відразу після цього, коли Баста взяв участь у кліпі групи Centr «Місто доріг». Після цього слава Басти вийшла далеко за межі рідного Ростова і Москви.
Посипалися номінації, премії, нагороди і статуси. Другий альбом «Баста 2» вийшов в 2007 і став хітом продажів. Він звучав дорослішими і різноманітніше. Випустивши в проміжку два релізу під псевдонімом Ноггано, третю платівку Баста писав уже в статусі одного з провідних реп-артистів країни. Новий матеріал розрахував на більш широку аудиторію, а добірка хітів «Урбан», «Ростов», «Сонця не видно »і« Каліфорнія »вже не вперше перевіряє на міцність найбільші майданчики Москви.
У жовтні 2012 року, Баста записав кілька кавер-версій пісень Міхея, зокрема трек« Мама », на який був знятий відеокліп. Також Василь виступив на великому концерті, присвяченому 10-річчю пам'яті Михея, який пройшов 1 листопада на майданчику Arena Moscow.

В кінці 2012 року знявся в ролику, покликаному привернути увагу до дискримінації людей з ВІЛ-інфекцією.
20 Квітень 2013 Баста випустив четвертий сольний альбом, в якому взяли участь співачка Таті, репери Смокі Мо і Рем Дігга, українські групи «Нерви» і Green Grey, хор «Аделі».
18 липня 2013 відбувся концерт «Баста +» в «Зеленому театрі» Парку Горького, на якому виступили всі резиденти лейблу «Газгольдер». Напередодні даного фестивалю був випущений однойменний збірник Басти. До нього увійшли пісні, записані в різний час з дружніми йому музикантами і резидентами «Газа» для їхніх альбомів, в яких Баста виконував куплети або приспіви; крім цього, до збірки увійшли і кілька ніде раніше не видавалися треків.
20 липня на Першому каналі відбулася прем'єра документального фільму «Володимир Маяковський. Третій зайвий », в якому Василь взяв участь, виконавши вірші поета. 5 вересня, до 80-річного ювілею Еріка Булатова телеканал Культура представив документальний фільм про художника «Весна у Флоренції», музику до якого написав Василь.
У листопаді в інстаграме Басти з'явилася фотографія з репером Смокі Мо зі зйомок відеокліпу на спільну пісню і супроводжуюча її запис про підготовлюваний спільному альбомі.
По завершенню 2013 Баста увійшов до списку 15 російських артистів року за версією журналу Time Out. А альбом «Баста 4» зайняв 3-е місце в числі найбільш продаваних альбомів за підсумками російського відділення iTunes, окремо ставши найуспішнішою хіп-хоп роботою.
У початку 2014 року Василь оголосив про початок роботи над третім альбомом Ноггано. [ Br] Ноггано
«Ноггано - хуліганський проект. Це матершинник, бабій і сволота. Асоціальний і аморальний тип »- саме таку характеристику дає своєму герою Василь Вакуленко.
Персонаж Ноггано з'явився в 2007 році. Тоді Вася вже виступав під псевдонімом «Баста» і читав ліричні, навіть романтичні треки. «Коли вийшов другий альбом Басти, я почав писати для Ноггано», - згадує Вася історію появи другого альтер-его. «Був кураж, на якому я зробив багато матеріалу».
Треки Ноггано безкоштовно розповсюджувалися в мережі до тих пір, поки не були видані на двох альбомах «Ноггано перший» і «Ноггано теплий». У Москві три сезони поспіль проходить культурне шоу «Паті у Ноггано».
N1nt3nd0
«N1NT3ND0» (рос. Нінтендо) - принципово новий мінімалістичний проект музиканта з'явився в 2008 році, жанр якого сам виконавець характеризує як «кібер-Генг », тобто гранично брутальний реп, дія якого начебто б відбувається в просторі відеоігри (за зразок місця дії узятий Ростов-на-Дону 90-х років). У текстах пісень проекту лежить серйозна тематика зі спеціальним звуком та спеціальною манерою виконання. Музична складова сформована з синтезу брейк-біту, техно, електронних семплів і своєрідного південного стилю хіп-хопу. Причиною назви проекту послужив переклад слова «Nin-Ten-Do» з японської розбитого по складах, що означає «Ми виконуємо свою роботу якісно і чекаємо результатів». Для концертів з програмою від Нінтендо, Василь хоче створити «кіберіграх зі світловими проекціями в чотири стіни».
3 жовтня 2011 відбувся реліз альбому з однойменною назвою N1nt3nd0 ексклюзивно на ресурсі ThankYou.ru. Паралельно з цим відбувся реліз і на фізичних носіях.
«Bratia Stereo»
З 2011 року Василь почав працювати над новим, електронним, проектом під назвою Bratia Stereo. Крім нього, в ньому беруть участь Купе і безліч інших музикантів, які разом грають мікс з хауса, даб-степа, мінімал, техно, хіп-хопу, року та інших самих різних музичних напрямків. 21 жовтня 2013 відбулася офіційна прем'єра першого треку Bratia Stereo «Supa Life» в iTunes. Сам же дебютний подвійний альбом був безкоштовно викладений на сайті лейбла Газгольдер 29 грудня. Концерт-презентація відбудеться в лютому, тоді ж відбудеться і перший виступ N1NT3ND0.



Музика кожного з моїх проектів відрізняється за стилем і настроєм. Мені цікаво постійно вдосконалюватися, створюючи щось нове і незвичайне.

говорить в одному з інтерв'ю Баста



Дискографія
Студійні альбоми
Баста

2006 - «Баста 1»
2007 - «Баста 2»
2010 - «Баста 3»
2010 - «Баста / Guf» (спільно з Guf)
2013 - «Баста 4 »
2014 -« Баста / Смокі Мо »(спільно зі Смокі Мо)

Ноггано

2008 -« Перший »
2009 -« Теплий »
2014 -« TBA »

N1nt3nd0

2011 - N1nt3nd0

====« газгольдерів »====

2011 -« ГАЗ »Гольдер

Bratia Stereo

2013 - Bratia Stereo

Збірники

1997 - «Перший удар» (у складі Психолирик)
2005 - «Початкове творчість. Частина 1 »
2005 -« Баста: Початкова творчість. Частина 2 »
2008 -« До тебе »
2009 -« Ноггано: Невидане »
2010 -« Ноггано: Совместкі »
2013 -« Баста + »

Концертні альбоми [ Br]
2013 - «Баста (Crocus City Hall 2012) [Live]»
2014 - «iTunes Session»

Сингли

2012 - «Моя всесвіт» п.у . Таті
2013 - «ЧК» (Чистий кайф)
2013 - «Інтро» (Баста 4)
2014 - «Супергерой» (OST Новий Людина-павук. Висока напруга)

Участь

2007 - Гойдалки (альбом групи Centr)
2007 - I Am The Russian Dream vol.1 (мікстейп / промо-збірник Phlatline)
2008 - Сто зі ста (альбом ST)
2008 - Mars (альбом групи Marselle)
2008 - Ефір в нормі (альбом групи Centr)
2009 - Терези (альбом Стрижа)
2009 - Архангел (альбом Вітька)
2009 - Ні про що ( альбом Птахи)
2009 - Будинки (альбом Guf'а)
2009 - Мій магнітофон (альбом КРП aka Купе)
2010 - Мій рай (альбом МакSим)
2010 - Вихід з темряви (альбом Смокі Мо)
2010 - Осколки (альбом групи Krec)
2010 - Маршрути (альбом групи DІ'АСПОРА)
2010 - Імена (альбом RusKey)
2010 - На крок ближче (альбом Музи Ската) [ Br] 2010 - «МегаPolice» (альбом групи «АК-47»)
2010 - ХЗ (альбом групи «Каста»)
2010 - Тут і зараз (альбом Децла)
2011 - «proDUCKtion касета» (альбом DJ Nik-One)
2011 - Колесо - обидва зору (альбом групи «Пісочний Люди»)
2011 - Свіже м'ясо (збірка групи «Хресна сім'я")
2011 - Т.Г.К. ліпсіс (альбом групи «Триагрутрика")
2011 - Мега (альбом Гігі)
2011 - Повісті та оповідання (альбом Васі Обломова)
2012 - Катарсис (альбом Каже Обойма)
2012 - Mozaika (альбом Словетского)
2012 - Чи не втрать себе (The Best Of) (збірка Стрижа)
2012 - Жирний (альбом Віті АК)
2012 - Сам і ... (альбом Guf'а)
2012 - Краще , ніж вчора (альбом Ліона)
2013 - Посвята Михею (альбом-триб'ют Михею)
2013 - Важковаговик (альбом Джамала)
2013 - Молодший (альбом Смокі Мо)
2013 - 25 (збірка ST )
2014 - Спека (альбом Жари)
2014 - Tati (альбом Тати)

Фильмография


Год
Фильм


Режиссёр
Продюсер
Сценарист
Композитор
Актёр
Роль


2007
Гетто





Y

Разные ролі (дубляж)


2008
Чайний п'яниця

Y


Y


Y
[ Br]

Y

Баста / Китайський мудрец


2008
Рвы


Y


Y



Y

Ноггано (Артист на концерті в психбольнице)


2009
Пруха



Y



Y

Камео


2009
Хип-хоп в Росії: від 1-го особи (серія 49)





Y

Грає самого себе


2009
13 район: Ультиматум





Y

Тільки (дубляж)


2012
Справжній реп





Y

Грає самого себе


2013
Володимир Маяковський. Третій зайвий





Y

Грає самого себе


2013
Весна у Флоренції




Y





2013
Як гартувався стайл (10 серія)



[Br ]
Y

Іван Ли


2014
Газгольдер

Y


Y


Y


Y


Y




Саундтрек


Год
Фильм
Песни з кінофільму
З альбомів


2006
«ЖАRA»
«У міській суєті»
Баста 1


2008
« Чайний п'яниця »



« Чайний п'яниця »

« Раз і назавжди »
Баста 1
Баста 2


2008
«Рвы»
«Бэйби-бой»

«Птицы»

«Болезнь»

«Калифорния»
Баста 2
Перший
Теплий


2008
GTA 4 (відеогра)
«Мама»
Баста 1


2009 [Br ] «Шлях»
«Мама»
Баста 1


2010
«Нереальний кастинг»
«Кастинг»
Баста 3

[ Br] 2010
«Антикілер Д.К.: Кохання без пам'яті»
«Любов без пам'яті»
Баста 3


2010
«Пруха»
«Під куполом »

« Обернись »при уч. Город 312

Баста 3


2011
« Викрутаси »
« Жульбани »при уч. Хресна сім'я

Свіже м'ясо


2011
«Бабло»
«Гів ми мані»
N1nt3nd0


2011
«Висоцький. Спасибі, що живий»
«Райські яблука»
Баста 4


2014
«Нова Людина-павук. Висока напруга»
«Супергерой» [Br ] Немає альбома


Видеография
Видеоклипы



Баста


2006 - «Осінь»
2006 - «Раз і назавжди»
2007 - «Так плаче весна»
2007 - «Наше літо» (при уч. МакSим)
2007 - «Внутрішній боєць» [Br ] 2007 - «Чайний п'яниця»
2008 - «Моя гра» (feat. Guf)
2008 - «Місто доріг» (при уч. Centr)
2009 - «Мама»
2009 - « Обернись »(при уч.« Город 312 »)
2009 -« Хендз Ап! »
2009 -« Свобода »(при уч. Витек і Fike)
2009 -« Любов без пам'яті »(при уч . Таті)
2010 - «Урбан»
2010 - «Сон» (при уч. Леся Верба)
2010 - «Ростов»
2010 - «Темна ніч»
2011 - «Відповідно »(при уч. Guf)
2011 -« Босанова »
2011 -« Сонця не видно »
2011 -« Самурай »(при уч. Guf)
2011 -« Здрастуйте »(при уч . Гіга)
2011 - «Інша хвиля» (при уч. Guf)
2011 - «Райські Яблука»
2011 - «Весь цей світ» (при уч. «Пісочний Люди»)
2011 - «Раз і назавжди»
2012 - «Кастинг»
2012 - «Свобода» (при уч. Словетскій, Смокі Мо, Таті, Біллі)
2012 - «Гуф помер» (при уч. Guf)
2012 - «Мама» (Cover Михей)
2012 - «Ангел» (при уч. Каже Обойма)
2013 - «ЧК (Чистий Кайф)»
2013 - «Інтро (Баста 4) »
2013 -« Міцний чай »(при уч. Смокі Мо)
2013 - «Це дорожче грошей»
2013 - «Rapping Mapping 2» (при уч. Сила Світла)
2013 - «Я або ти» (при уч. Таті)
2014 - «Моя всесвіт» (при уч. Таті)
2014 - «Сонця не видно» (при уч. «Бумбокс»)
2014 - «Супергерой»
2014 - «Віра в нас» (при уч . Жара)
2014 - «Суісайд» (при уч. Смокі Мо) (ще не вийшов)





Ноггано

[Br ] 2008 - «Еб ... й насос»
2008 - «Ану, на-ка» (feat. Сява)
2009 - «Музика мого гетто» (feat. Купе)
2009 - «Вставляє нереально »(feat.« АК-47 »)
2009 -« З Новим Роком, Росія »(feat. Купе)
2009 -« Хто згадає про мене »(feat. Вітьок, Джордан Саддам і Акустик) [ Br] 2009 - «Муті без поспіху»
2009 - «Клен» (feat. Птаха, Тато і Таті)
2009 - «Гарлем»
2009 - «Горілка» (feat. Купе)
2009 - «Просто Вір» (при уч. Витек і Таті)
2010 - «Каліфорнія»
2010 - «Гойдалки» (feat. Guf)
2010 - «Тим, хто з нами» (feat. Guf і «АК-47»)
2010 - «Цегла»
2011 - «Жульбани» (feat. «Хресна Сім'я")
2011 - «Будь здоров» (feat. Словетскій)
2011 - «Ростов-Город, Ростов-Дон»
2012 - «В місто на Неві» (feat. Купе)


N1NT3ND0

[Br ] 2011 - «Intro»
2011 - «Обмілини» (feat. «Хресна Сім'я")
2011 - «Гів ми мані» (feat. Таті)


Bratia Stereo [Br ]

2014 - «Ayayay» (ft. Tony Tonite)



Концертне відео

2008 - «1-й концерт Басти»
2008 - «Баста & Ко. ВідеоГаз »
2013 -« Великий концерт Басти в Crocus City Hall »

Нагороди та номинации


Год
Номинант
Награда
Результат


2008
«Город Доріг »(спільно з Centr)

MTV Russia Music Awards - Кращий хіп-хоп виконавець
Перемога


Ноггано -« Еб ... й насос »
MTV Russia Music Awards - Кращий виконавець вийшов з Інтернет мережі
Перемога


2010
«Теплий»
Russian Street Awards - Альбом року
Перемога


«Любов без пам'яті»
Russian Street Awards - Саундтрек року
Перемога


«Обернись» при уч. Город 312

Премія Муз-ТВ - Пісня року
Перемога


2012
Баста
Russian Urban Music Awards - Вклад в культуру
Перемога [Br ]

Баста
Премія Муз-ТВ - Кращий хіп-хоп проект
Номінація


N1nt3nd0
Журнал CQ: Люди року - Музикант року
Номінація


«Райські яблука»
Премія RU.TV 2012 - Хіп-хоп хіт року
Номінація


2013
Баста
Премія Муз -ТВ 2013 - Кращий хіп-хоп проект
Номінація


Баста
MTV Europe Music Awards - Кращий російський виконавець
Номінація


Команда [Br ]

Раста aka Банкоке - бек-вокаліст, діджей

КРП aka Купе aka QП - бек-вокаліст

DJ Бека - діджей

Юрій Волос aka Жора - продюсер

Таті - вокал

Цікаві факти

На обох передпліччях Баста має татуювання - преторіанські лати римських легіонерів з написами: на правому - Quien si no mi (ісп. Хто якщо не я), а на лівому - Vaya Con Dios (ісп. Іди з Богом). На ногах зображені кубинський прапор - символ людської єдності, свободи, рівності і братерства, і мавпа з мікрофоном, що означає рік народження Василя і його любов до музики. Також на лівому плечі є тату у вигляді двох револьверів системи Нагана, що символізують логотип Ноггано
Хворіє за футбольний клуб «Ліверпуль».
У 2013 році Василь вступив до інституту на історичний факультет.

Примітки [Br ]
Посилання


на Яндекс.Музиці
на сайті Twitter

на сервісі відеохостингу YouTube