Sex Pistols - біографія, альбоми, пісні, кліпи

Sex Pistols — британський панк-рок гурт, утворений в 1975 році в Лондоні. Колектив став уособленням субкультури панку, а його учасники — ініціаторами так званої «панк-революції» у Великобританії. Своєю творчістю та ідеологією Sex Pistols надихнули величезну кількість виконавців пізнішого періоду, що представляють практично всі напрямки рок-музики. Гурт вважається одним з найвпливовіших колективів 1970-х років.

Історія

Мультимедіа

  • — фрагмент запису інтерв'ю з гуртом, 1976
  • — четвертий сингл з альбому Never Mind the Bollocks, Here's the Sex Pistols
  • — кавер-версія пісні гурту The Stooges, написаної Іггі Попом.

Дискографія

Рік Альбом Тип Альбомний чарт Британії
1977 Never Mind the Bollocks, Here's the Sex Pistols Студійний альбом 1
Spunk Перші студійні записи
1979 The Great Rock 'n' Roll Swindle various artists soundtrack 7
Some Product: Carri on Sex Pistols interviews and radio spots 6
1980 Flogging a Dead Horse Збірка 23
Sex Pack Збірка
1985 Anarchy in the U.K. - Live at the 76 Club Концертний альбом
1992 Kiss This Збірка 10
1996 Filthy Lucre Live Концертний альбом 26
2002 Jubilee Збірка 29
Sex Pistols Бокс-сет
2005 Raw and Live Концертний альбом
2007 Agents of Anarchy Збірка
2008 Live & Filthy Концертний альбом
  • ^  Видано вперше—1977; Видано офіційно—1996.
  • ^  Видано вперше—1985; Видано офіційно—2001.




  • 1977: Never Mind The Bollocks, Here's The Sex Pistols
  • 1979: The Great Rock'N'Roll Swindle
  • 1979: Carri On Sex Pistols — Some Product
  • 1980: The Best Of Sex Pistols & We Don't Care
  • 1980: Flogging A Dead Horse
  • 1980: The Great Rock'N'Roll Swindle (soundtrack)
  • 1980: The Heyday
  • 1985: The Mini Album
  • 1985: Live Worldwide
  • 1985: The Original Pistols Live At Burton On Trent, 1976
  • 1985: After The Storm
  • 1985: The Best Of Sex Pistols Live
  • 1985: Anarchy In The UK Live
  • 1985: Never Trust A Hippy
  • 1985: Where Were You ln '77?
  • 1985: No Future UK?
  • 1985: Live & Loud
  • 1985: Power Of The Pistols
  • 1986: Last Show On Earth
  • 1986: The Filth & The Fury
  • 1986: 10th Anniversary Album
  • 1986: Italian Demos
  • 1986: No Future USA
  • 1988: We Have Cum For Your Children — Wanted: The Goodman Tapes
  • 1988: Better Live Than Dead
  • 1988: It Seemed To Be The End Until The Next Beginnig
  • 1988: Anarchy Worldwide
  • 1988: Cash For Chaos
  • 1990: The Best Of & The Rest Of The Sex Pistols
  • 1990: Live At Chelmsford Top Security Prison
  • 1991: Pretty Vacant
  • 1991: Kiss This
  • 1992: Early Daze — The Studio Collection
  • 1992: Introspective: Sex Pistols
  • 1996: Winterland Concert
  • 1996: Filthe Lucre Live

Сід Вішес

  • 1979: Sid Sings
  • 1985: Love Kills NYC
  • 1986: The Real Sid & Nancy
  • 1986: Live At The Electric Ballroom
  • 1987: Sid Versus Eddie
  • 1987: Sid Vicious Live

Steve Jones

  • 1987: Mercy
  • 1989: Fire & Gasoline.

The Professionals

  • 1980: Professionals
  • 1981: I Didn't See It Goming

The Rich Kids

  • 1978: Ghosts Of Princes In Towers

Примітки

Література

  • Олександр Рудяченко. Снотворне для здорового глузду // «Молода гвардія» (Київ). — 8 липня 1990. — Стор. 3.
  • Роман Піщалов. Рецензія на кн.: Jon Savage. England’s Dreaming. Sex Pistols And Punk Rock (London: Faber and Faber, 2005) // «Аутсайдер» (Київ). — №7 (2007). — Стор. 60-62.
  • Андрей Кокарев. Панк-рок от А до Я. — Москва: Музыка, 1992. — 80 с.
  • Фред Верморел, Джуди Верморел. Sex Pistols — История изнутри. — Санкт-Петербург: Амфора, 1994. — 296 с.

Посилання

  • на сайті Allmusic
  • на сайті punkrockers.com


Це незавершена стаття про музичний гурт.
Ви можете допомогти проекту, .