Sheryl Crow - біографія, альбоми, пісні, кліпи


Шеріл Сьюзен Кроу (англ. Sheryl Suzanne Crow; 11 лютого 1962, Кеннетт, Міссурі) - американська виконавиця, гітаристка, бас-гітаристка і автор пісень, дев'ятикратна володарка премії Греммі.


[Br ] Біографія
Шеріл Кроу народилася 11 лютого 1962 в Кеннеті, штат Міссурі.
Її батько - Уендел Кроу (Wendell Crow), був джазовим музикантом-аматором. Мати - Берніс Кроу (Bernice Crow), працювала вчителькою музики по класу фортепіано. Батьки всіляко заохочували дітей (а їх було четверо) в заняттях музикою, так що вже в 6 років Шеріл почала освоювати піаніно, в 13 років стала солісткою шкільного хору, а в 14 - почала складати пісні. Крім заняття музикою, вона очолювала шкільну танц-групу підтримки на спортивних змаганнях.
Закінчивши Університет штату Міссурі, стала дипломованим фахівцем. Але Шеріл спочатку не знаходить того застосування своїм талантам, якого їй хотілося б. Вдень вона навчає музиці дітей у молодших класах школи, а вечорами співає і грає в кавер-групах Сент-Луїса.
У 1986 році вона відправилася в Лос-Анджелес у пошуках успіху і нових можливостей для професійної реалізації. В кінці-кінців їй пощастило і вона успішно пройшла прослуховування в бек-групу Майкла Джексона, який готувався до промотур «Bad». На початку 1989 року 18-місячний марафон завершився, і після туру Шеріл повернулася до твору власних пісень.
Приватне життя
Відносини і діти
Шеріл ніколи не була заміжня. З 2003 по 2005 рік велогонщик Ленс Армстронг був її бойфрендом.
У неї є два прийомних сина - Уайетт Стівен Кроу (род.29.04.2007) і Леві Джеймс Кроу (род.30.04.2010).
Проблеми зі здоров'ям
У 2003 році у Шеріл був діагностований рак молочної залози. У листопаді 2011 року, через кілька років після її перемоги над недугою, у Кроу була діагностована інший різновид цієї хвороби - пухлина мозку, якою співачка страждає і донині.
Творчість
Дискографія

[Br ] Tuesday Night Music Club (1993)

Sheryl Crow (1996)

The Globe Session (1998)

Sheryl Crow and friends: Live from Central Park (1999) [ Br]
C'mon c "mon (2002)

The Very Best Of (2003)

Wildflower (2005)

Hits & Rarities (2007)

Detours (2008)

Home for Christmas (2008)

100 Miles From Memphis (2010)

Feels Like Home (2013)

Відеографія


MTV Unplugged (1995)

Live in London (1997)

Rockin 'the Globe (1999)

The Very Best of Sheryl Crow: The Videos (2003)

C'mon America 2003 (2003)

Wildflower Tour Live from New York (2006)

Cougar Town (2010 )

Озвучування фільмів

Пісня до фільму «бондіани» «Завтра не помре ніколи»
Пісня до анімаційного фільму «Тачки»
Пісня до фільму «Artificial intelligence»
Пісня до фільму «Будинок хоробрих»
Пісня до анімаційного фільму «Бі Муві: Медова змова»
Пісня до фільму «Планета Ка-Пекс»
Пісня до фільму «Як утриматися на плаву»
[Br ] Примітки

Посилання