Survivor - біографія, альбоми, пісні, кліпи


Survivor - американська рок-група. Стиль групи можна визначити як типовий американський хард-рок, витриманий в енергійному темпі, з агресивною мелодикою, проте вельми насичений клавішними, і в результаті зведений до рівня AOR.



Історія
Група була створена взимку 1977 року в Чикаго. Засновниками групи можна вважати Джима Петеріка - співака, композитора і мультиінструменталіста, Дейва Біклера - співака і клавішника, і гітариста Френка Саллівана. Пізніше до них приєдналися басист Деніс Кит Джонсон і барабанщик Гері Сміт. Спочатку група називалася The Jim Peterik Band, але Петерік хотів мати більш запам'ятовується назва, в результаті чого в 1978 році група була перейменована в Survivor. Дебют групи відбувся у вересні 1978 року в одному з клубів Чикаго, після чого гастролювала протягом року по Середньому Заходу і Тихоокеанському узбережжю. Наприкінці 1978 групі вдалося підписати контракт c компанією Scotti Bros, і вони, під патронажем нема кого John Kolodner, тодішнього глави AOR-відділення Atlantic Records, в 1980 році записали і випустили перший альбом, названий Survivor. Альбом мав помірний успіх і послужив підставою для бази шанувальників гурту.
Після восьмимісячних гастролей, група знову усамітнилася в студії, проте вже в зміненому складі. Деніс Кит і Гері Сміт були зайняті також в інших проектах, що заважало їм працювати в Survivor, і вони, зневірившись у майбутньому, покинули групу. На їх місце прийшли Марк Друбей - барабани і Стівен Елліс - бас. Записаний альбом Premonition мав уже більший успіх (багато фани вважають цей альбом кращим у дискографії групи), однак справжній прорив відбувся тільки з наступним альбомом.
Сильвестр Сталлоне, який у той час був зайнятий зйомками фільму Роккі 3, шукав відповідну музику для фільму . Випадково по радіо він почув сингл Survivor Poor Man's Son (за іншими даними, запис дав прослухати Тоні Скотті, співвласник Scotti Bros), і зустрівся з групою, передавши їй 10 перших записаних хвилин фільму. Група записала саундтрек під назвою Eye of the Tiger. Він тут же злетів і зібрав всі мислимі нагороди, посівши 1 місце в чарті «Біллборда» (6 тижнів), очолив також британський і австралійський хіт-паради, сингл протягом 18 тижнів перебував у Топ-40, отримав премію Греммі, в номінації « Краща нова пісня »переміг у People's Choice Awards, номінувався на Оскар, як кращий саундтрек. В кінці 1982 року група випустила однойменний альбом, який зайняв 2 місце в чарті «Біллборда» і став першим платиновим альбомом групи.
У 1983 і в 1984 роках група випустила ще два успішних альбоми (Caught in the Game і Vital Songs). Останній група вже записувала з іншим співаком: Дейв Біклер був змушений покинути групу через проблеми з голосом. На його місце прийшов Джим Джемісон. В цей же час група записала саундтрек до фільму Карате Кід, а в 1985 саундтрек до фільму Роккі 4.
У 1986 році був випущений альбом When Seconds Count, що досяг золотого статусу, а в 1988 році група випустила альбом Too Hot To Sleep, який продемонстрував досить важку музику, проте не мав комерційного успіху. Незважаючи на це, багато критики і шанувальники вважають цей альбом кращим у дискографії групи, поряд з їх другим релізом.
З 1989 року по 2000 рік члени групи займалися сольною роботою, випускали збірники та сперечалися через прав на назву групи. Спочатку гурт залишили Джим Петерік і Френк Салліван, а Джим Джемісон продовжував виступи з різними музикантами під назвою «Jimi Jamison's Survivor». У 1992 році вісім чи десять разів з групою виступав Френк Салліван. Наприкінці 1992 року і початку 1993 Петерік, Салліван і Джемісон зібралися для випуску нового альбому, але Джемісон залишився незадоволений результатами переговорів і повернувся до виступів під маркою «Jimi Jamison's Survivor».
Навесні 1993 Петерік і Салліван запросили колишнього співака Дейва Біклера і випустили збірник з двома новими піснями, а потім порушили судовий процес проти Джемісон. З 1993 року по 1996 рік вони записали більше 20 демоверсий для нового альбому, однак випустити їх легально не вдалося, у зв'язку з судовим процесом. Пісні можна почути на бутлегов Fire Makes Steel.
Оскільки група почала рухатися в напрямку блюзу, групу покинув Джим Петерік. Останній раз він виступив з групи 3 липня 1996 року. На його місце був запрошений Кріс Гров.
У 1996 ж році Марк Друбей і Стівен Елліс повернулися в Survivor.
Зрештою, у вересні 1999 року Салліван виграв судовий спір за ім'я групи, поклавши, здавалося б, кінець розброду і хитань.
Однак повноцінний альбом групи вийшов тільки в 2006 році, містить як нові пісні, так і деякі перезаписані композиції з бутлег Fire Makes Steel, а в період з 1999 року група гастролювала в різних складах, брала участь у різних шоу і записала саундтрек до фільму Сильвестра Сталлоне «Гонщик» (проте, у фільм її не включили). Survivor можна почути також у комедії Anchorman: The Legend of Ron Burgundy.
За версією:

Пісня «Eye of the tiger»

займає 13 місце в числі 100 кращих пісень 1982 [ Br] 63 місце в числі 100 кращих рок-гімнів
входить до числа 1000 пісень, які повинен знати кожен фанат рока
гітарний риф з пісні займає 41 місце в числі 100 кращих гітарних рифів.

[ Br]

Пісня «Burning Heart»

займає 88 місце в числі 100 кращих пісень 1985 року.




Джимі Джемісон

займає 74 місце серед 100 кращих рок-вокалістів.



Дискографія
Студійні альбоми


Survivor (1979) # 169 US

Premonition (1981) # 82 US

Eye of the Tiger (1982) # 2 US

Caught in the Game (1983) # 82 US

Vital Signs (1984) # 16 US

When Seconds Count (1986) # 49 US

Too Hot to Sleep (1988) # 187 US

Reach (2006)

Концертні альбоми


Live In Tokyo (1985)

Збірники


Greatest Hits (1989)

Greatest Hits ( 1993)

Prime Cuts: Classics Tracks (1998)

Survivor Special Selection (2000)

Fire in Your Eyes: Greatest Hits (2001)

Ultimate Survivor (2004)

Extended Versions: The Encore Collection (2004)

The Best of Survivor (2006)

Playlist: The Very Best of Survivor (2009) [ Br]
Сингли


Рік
Пісня
Billboard Hot 100
Mainstream Rock Tracks
Adult Contemporary chart
UK singles
Альбом


1980
«Somewhere in America»
70
-
-
-
Survivor


1980
«Rebel Girl »
103
-
-
-
Сингл, не включений до альбому


1981
« Poor Man's Son »
33 [ Br] -
-
-
Premonition


1982
«Summer Nights»
62
-
-
- [Br ] Premonition


1982
«Eye of the Tiger»
1
1
27
1
Eye of the Tiger / Роккі 3 саундтрек [Br ]

1982
«American Heartbeat»
17
-
-
-
Eye of the Tiger


1982 [Br ] «The One That Really Matters»
74
-
-
-
Eye of the Tiger


1983
«Caught in the Game»
77
16
-
-
Caught In The Game


1984
«The Moment of Truth»
63
-
-
-
Карате Кід саундтрек


1984
«I Can't Hold Back»
13
1
-
80
Vital Signs


1985
«High on You»
8
8
-
-
Vital Signs
[Br ]
1985
«The Search Is Over»
4
-
1
-
Vital Signs


1985
«First Night »
53
-
-
-
Vital Signs


1985
« Burning Heart »
2
11 [Br ] -
5
Роккі 4 саундтрек


1986
«Is This Love»
9
27
25
-
When Seconds Count


1987
«How Much Love»
51
-
-
-
When Seconds Count

[Br ] 1987
«Man Against the World»
86
-
-
-
When Seconds Count


1988
«Didn't Know it Was Love »
61
40
-
-
Too Hot to Sleep


1989
« Across the Miles »
74
-
16
-
Too Hot to Sleep


2007
«Eye of the Tiger» (2007 перевидання)
-
-
-
47
Eye of the Tiger / Роккі 3 саундтрек


Склад групи
Склади


(1977-1981) [Br ]


Dave Bickler - вокал

Frankie Sullivan - вокал, гітара

Jim Peterik - клавішні, гітара, вокал

Dennis Keith Johnson - бас

Gary Smith - ударні




(1981-1983)



Dave Bickler - вокал

Frankie Sullivan - вокал, гітара

Jim Peterik - клавішні, гітара, вокал

Stephan Ellis - бас

Marc Droubay - ударні

[ Br]

(1984-1987)



Jimi Jamison - вокал

Frankie Sullivan - вокал, гітара

Jim Peterik - клавішні, гітара, вокал

Stephan Ellis - бас

Marc Droubay - ударні




(1988-1989)
[Br ]

Jimi Jamison - вокал

Frankie Sullivan - вокал, гітара

Jim Peterik - клавішні, гітара, вокал

Bill Syniar - бас

Kyle Woodring - ударні




(1989-1993)



(1993-1994)



Dave Bickler - вокал

Frankie Sullivan - вокал, гітара

Jim Peterik - клавішні, гітара, вокал

Bill Syniar - бас
[ Br] Kyle Woodring - ударні




(1994-1996)



Dave Bickler - вокал

Frankie Sullivan - вокал, гітара

Jim Peterik - клавішні, гітара, вокал

Klem Hayes - бас

Kyle Woodring - барабани




(1996-1999)



Dave Bickler - вокал

Frankie Sullivan - вокал, гітара

Chris Grove - клавішні, гітара, вокал

Stephan Ellis - бас

Marc Droubay - ударні




(1999-2000)


[ Br] Dave Bickler - вокал

Frankie Sullivan - вокал, гітара

Chris Grove - клавішні, гітара, вокал

Billy Ozzello - бас

Marc Droubay - ударні




(2000-2003)



Jimi Jamison - вокал

Frankie Sullivan - вокал, гітара

Chris Grove - клавішні, гітара, вокал

Billy Ozzello - бас

Marc Droubay - ударні




( 2003-2005)



Jimi Jamison - вокал

Frankie Sullivan - вокал, гітара

Chris Grove - клавішні, гітара, вокал
[ Br] Randy Riley - бас

Marc Droubay - ударні




(2005)



Jimi Jamison - вокал

Frankie Sullivan - вокал, гітара

Chris Grove - клавішні, гітара, вокал

Barry Dunaway - бас

Marc Droubay - ударні
[ Br]


(2006)



Jimi Jamison - вокал

Frankie Sullivan - вокал, гітара

Chris Grove - клавішні, гітара, вокал

Billy Ozzello - бас

Marc Droubay - ударні




(2006-2011)
[ Br]

Robin McAuley - вокал

Frankie Sullivan - вокал, гітара

Chris Grove - клавішні, гітара, вокал

Billy Ozzello - бас [Br ]
Marc Droubay - ударні




2011 -


Jimi Jamison - вокал *

Frankie Sullivan - вокал, гітара

Chris Grove - клавішні, гітара, вокал

Billy Ozzello - бас

Marc Droubay - ударні

Цікаві факти

Пісня Петеріка і Салливена в 1980 «Rockin 'into the Night» стала хітом у виконанні .38 Special, також як і «Hold On Loosely», в написанні якої Патерик брав участь, а їх пісня Takin' a Ride, що прозвучала в мультфільмі Heavy Metal, потрапила в списки у виконанні Дона Фелдера з Eagles. У цей же самий час дебютний альбом Survivor мав незмірно менший успіх.
Назва самого успішного хіта Survivor «Eye of the tiger» виникло під час перегляду фільму Роккі 3, де тренер повторює ці слова Роккі («око тигра»). [Br ] Пісня American Heartbeat звучить в заставці британської програми про американський футбол.

Див також

Джемісон, Джимі

Посилання