Club X - биография, альбомы, песни, клипы

In 1993 werd Club X geopend. De naam was afgeleid van Channel X, een radiostation waarbij DJ Yves actief was. Het stond bekend om de hardcore-feesten op de vrijdag- en zaterdagavond en was gevestigd aan de Bredabaan in Wuustwezel, een Belgische gemeente vlak bij de grens met Nederland. Club-X trok daarom zowel veel bezoekers uit België als uit Nederland. In het voorjaar van 1995 werd de club een paar maanden gesloten na een inval van de politie. Club X liet het er niet bij zitten en was gedurende deze maanden gewoon open, zij het te Brasschaat in het pand dat voor veel mensen bekend zal klinken als discotheek QU en nog daar voor Confetti’s.


In het najaar van 1995 kwam de single The sequel (Lalala) uit. Deze werd geproduceerd door DJ Yves (Yves Vandichel) en Richard Van Dongen. In zowel Nederland als Vlaanderen werd de single een hit. In Nederland kwam het tot #19 in de Top 40 en in de Vlaamse Ultratop 50 kwam het tot #34. Het nummer draaide om een sample uit het nummer Self esteem van de Amerikaanse punkband The Offspring. De clip die bij het nummer hoorde werd opgenomen in Club X. In de clip zijn o.a. DJ Yves en Mister X te zien. Achter deze danser ging Peter Renkens schuil, die eind jaren 80 zanger van The Confetti’s was. Na deze single verschenen vanaf 1996 ook een aantal cd’s van Club X. In 2006 verscheen, niet officieel, een cover van The sequel (Lalala) door DJ Kicken vs. Sonic Solutions.


In mei 2000 werd Club X gesloten. De directe aanleiding was niet geluidsoverlast of drugsgebruik, waar burgemeester Jos Ansoms destijds al langer niet blij mee was, maar de aanwezigheid van een meisje in de club dat jonger dan 16 jaar was. Hoewel streng gecontroleerd werd, was zij met een vervalst identiteitsbewijs toch weten binnen te komen. Na een rechtszaak van vier jaar die Club X verloor, werden alle vergunningen ingetrokken en moest Club X sluiten.


Drie jaar na de sluiting werd Club X in Tilburg heropend, in het pand waar eerst The Return was gevestigd. Veel oude bezoekers van de Club X in Wuustwezel vonden in Tilburg echter niet de sfeer van weleer terug, hoewel enkele huisdj’s, waaronder DJ Yves die in 1996 bij Club X gestopt was, ook in Tilburg draaiden. In plaats van hardcore werd nu ook veel hardstyle gedraaid, dat wat langzamer is. In april 2005 sloot na twee jaar ook de Club X in Tilburg. Reden was dat Club X zijn capaciteit niet mocht uitbreiden. Op 21 oktober 2006 organiseerde DJ Yves samen met de eigenaar van de club een officiële Club X-reünie. Deze vond plaats in discotheek Outland te Rotterdam.


De organisatie achter Club X die onder andere bestaat uit DJ Yves en Hans Van Gageldock kondigden onlangs aan terug te keren in België. Inmiddels is bekend dat men de Lichtaartse discotheek Club Cobra heeft overgenomen. Op zaterdag 24 februari 2007 opent daar Im-pact, de naam Club X keert dus niet terug. De resident dj zal niemand minder zijn dan Dj Ghost. Op de zaterdagen zal er voornamelijk Jump en Tek-achtige muziek gedraaid worden. Het is de bedoeling dat op de vrijdagen tezijnertijd hardcore zal worden gedraaid om zo de oude X-tijden te laten herleven.