Anita Baker - біографія, альбоми, пісні, кліпи


Аніта Бейкер (англ. Anita Baker; рід. 26 січня 1958, Толідо, Огайо, США) - американська соул-і джазова співачка, автор-виконавець, лауреат 8 премій Греммі, володарка 4 платинових альбомів. Один з її альбомів очолював загальнонаціональний хіт-парад США Billboard 200 і 4 диска були № 1 в соул-чарті Top R & B / Hip-Hop Albums.



Біографія
Народилася 26 січня 1958 року в Толедо (штат Огайо, США), але виросла в околицях Детройта (Мічиган), де вона вперше стала слухати таких джазових співачок, як Сара Вон, Ненсі Вілсон і Елла Фіцджеральд. У 12 років Бейкер почала співати в хорі госпел, а з 16 років вже виступала в кількох місцевих ансамблях.
Дискографія


1983: The Songstress

1986: Rapture (№ 1 в Top R & B / Hip-Hop Albums)
1988: Giving You the Best That I Got (№ 1 в Billboard 200 і в Top R & B / Hip-Hop Albums)
1990: Compositions

1994: Rhythm of Love (№ 1 в Top R & B / Hip-Hop Albums)
2004: My Everything (№ 1 в Top R & B / Hip-Hop Albums)
2005: Christmas Fantasy

2012: Only Forever

Джерела:



Нагороди
American Music Awards


American Music Award [ Br]

Рік
Категорія
номінується работа
Результат


1987
Favorite Soul / R & B Female Artist
Anita Baker [Br ] Номінація


Favorite Soul / R & B Album
Rapture
Номінація


1988
Favorite Soul / R & B Female Artist
Anita Baker
Перемога


Favorite Soul / R & B Album
Rapture
Перемога


1990
Favorite Pop / Rock Female Artist [ Br] Anita Baker
Номінація


Favorite Soul / R & B Female Artist
Anita Baker
Перемога


Favorite Soul / R & B Single
«Just Because»
Номінація


1995
Favorite Soul / R & B Female Artist
Anita Baker
Перемога


1996
Favorite Soul / R & B Female Artist
Anita Baker
Номінація


Премія Греммі


Grammy Award

[ Br] Рік
Категорія
номінується работа
Результат


1987
Best R & B Vocal Performance, Female
Rapture
Перемога
[Br ]
Best Rhythm & Blues Song
«Sweet Love»
Перемога


1988
Best Soul Gospel Performance by a Duo or Group, Choir or Chorus
«Ain't No Need to Worry »(with The Winans)

Перемога


en: Best R & B Vocal Performance, Female
« Giving You The Best That I Got »
Перемога [Br ]

1989
Record of the Year
«Giving You the Best That I Got»
Номінація


Song of the Year
«Giving You the Best That I Got »
Номінація


Best R & B Vocal Performance, Female
« Giving You the Best That I Got »
Перемога

[ Br] Best Rhythm & Blues Song
«Giving You the Best That I Got»
Перемога


1990
Best R & B Vocal Performance, Female
Compositions
Перемога


1995
Best Female R & B Vocal Performance
«Body and Soul»
Номінація


Best R & B Album
Rhythm of Love [ Br] Номінація


1996
Best Female R & B Vocal Performance
«I Apologize»
Перемога


Best Pop Collaboration with Vocals [Br ] «When You Love Someone» (with James Ingram)

Номінація


2005
Best Traditional R & B Vocal Performance
«You're My Everything» [ Br] Номінація


Best R & B Album
My Everything
Номінація


2007
Best Traditional R & B Vocal Performance
« Christmas Time Is Here »
Номінація


Інші нагороди

Аніта Бейкер отримала звання« Жива легенда »(« Legend Award ») у 2010 році на церемонії Soul Train Music Awards.



Год
Категория
Организация
Результат


1994
Hollywood Walk of Fame

Star at 7021 Hollywood Blvd.


2005
International Artist of the Year
Canadian Smooth Jazz Award
Перемога


Примітки

Посилання

(Недоступна посилання з 05-09-2013 (239 днів) -,) on Blue Note Records
(англ.) на сайті Allmusic
Бейкер, Аніта (англ.) на сайті Internet Movie Database