Arovane - біографія, альбоми, пісні, кліпи


Уве Цан (нім. Uwe Zahn) - німецький музикант, який створює електронну музику під псевдонімом Arovane.



Біографія
Цан виріс у місті Хамельн і почав створювати музику в підвалі батьківського будинку на початку 80-х, використовуючи мікрофони, касетну деку і дешевий клавішник Casio. До 1985 року майбутній музикант вже встиг обміняти частину свого скромного обладнання на аналоговий, а потім і на цифровий синтезатор з процесором ефектів, і втілити з друзями свої перші експерименти. У 1988 він переїжджає в Ганновер і там починає впритул працювати з програвачами вінілових пластинок і кларнетом. У 1989 музикант знову поміняв місце проживання, на цей раз він переїхав до Мюнхена. Там він потрапив до складу музичного колективу Six And More, з назви якого випливає, що свої твори вони записували не менше як вшістьох. Склад Six And More був невизначеним, а його учасники прихильниками живий, електронної імпровізації і виступали в Гамбурзі, Мюнхені, Берліні, Франкфурті та Майнці. Колектив випустив кілька компакт-дисків на студії Archegon. У 1991 Цан, накопичивши за роки своєї творчості жорсткий диск, повний музики в стилі драм-н-бейс, передову студію і любов до всього, що звучить по-електронного, переїхав до Берліна, де і живе з тих пір в старій будівлі в районі Пренцлауер Берг. З 1993 музикант почав експериментувати в жанрі брейкбіт і в 1995 отримав увагу з боку берлінської радіостанції Kiss FM, а спеціально для Radio Massive Цан написав кілька своїх композицій. У 1997 музикант пов'язав свою діяльність зі студією DIN і в 1998 випустив на ній свій перший міні-альбом IO З 1999 композитор, починаючи з міні-альбому Occer / Silicad, видає свою музику на тоді щойно виниклої студії City Centre Offices. Альбоми Tides і Lilies стали класикою її каталогу. У даний час Цан захоплюється мотоциклами і незабаром може почати роботу над новим альбомом.
Дискографія
Альбоми


Atol Scrap (2000, DIN)

Tides (2000, City Centre Offices)

AER (Valid) (2001, Vertical Form; спільно з Phonem)

Icol Diston (2002, DIN)

Lilies (2004, City Centre Offices)

Сингли і EP


IO (1998, DIN)

Occer / Silicad (1999, City Centre Offices)

Plnt (1999, [FWD :)

Arovane & Christian Kleine (2000, Awkward Silence Recordings; спільно з Christian Kleine)

Cycliph (2002, DIN)

Minth / Neel (2003, City Centre Offices)

Під псевдонімом Nedjev


Heofonrice (2000, Lux Nigra)

Amoe / Cane (2001, Engelszorn)

Звучання
Музика Arovane - це більшою своєю частиною ембієнт з типовими для IDM-музики ефектами (кліками). Музикант часто експериментує не тільки з семплами, а й з аналоговими синтезаторами. Біт простежується майже у всіх композиціях, що дозволяє віднести музику як до IDM, так і до Downtempo. Спільна робота з Phonem Aer (Valid) вважається однією з найбільш значущих в експериментальній музиці напрямки Glitch.
Цікаві факти

Студія City Centre Offices стверджує, що альбом Lilies - одна з найбільш значущих пластинок небудь випущених на ній. Альбом поставляється в білосніжному digipak і був написаний музикантом під впливом його поїздки до Японії. Тут і там в альбомі можна почути народні мотиви і місцеву мову. Як, наприклад, оголошення в швидкісному поїзді в композиції «Passage To Nagoya» (переклад):


Дякуємо за те, що ви сьогодні знову скористалися послугами західній японської залізничної компанії. Цей поїзд слід до станції Шин-Осака. Під час маршруту він здійснить зупинки в містах Кокура, Хіросіма і Окаяма.

Оригінальна цитата:

今日もJR西日本をご利用くださいましてありがとうございます。この電車は全車指定ののぞみ号新大阪行きです。途中の停車駅は小倉、広島、岡山です。

В даному альбомі можна почути співачку, яка виконала вокальну партію в композиції «Pink Lilies», скориставшись таким викладом японської мови, яка може чимало повеселити носіїв цієї мови.
Альбом можна вважати досить глибокої роботою, в яку Цан вклав більше зусиль, ніж у свої попередні альбоми і після його видання, музикант розібрав свою домашню студію по коробках, щоб взяти довгий відпустку.

Цан не використовує комп'ютери в процесі створення музики, тільки музичне обладнання. Також музикант не використовує попередні налаштування синтезаторів.


Як стверджує Цан: «В якості музиканта я нічого не заробляю, в якості музиканта я тільки витрачаю». Він постійно працевлаштований в реабілітаційному центрі для хворих, що перенесли важкі травми мозку, і цим заробляє собі на життя.

Примітки

Посилання

(англ.)
[Br ] (англ.) на сайті Discogs