Bong-Ra - біографія, альбоми, пісні, кліпи


Bong-Rа, він же Джейсон Кенен, - голландський музикант з міста Утрехт, що створює, продюсує та виконуючий електронну музику, в основному в стилі брейккор, його музика включає в себе такі стилі, як gabber, jazz, rave, Драм- н-бейс і metal (що втім не дивно, свою музичну кар'єру він починав в якості барабанщика і бас-гітариста в різних метал командах (Bluuurgh, Celestial Season, Barney UV)).
Творчість
Починав Джейсон як діджей, граючи , в основному, Драм-н-бейс, але надалі зосередився на створенні та продюсуванні власних треків. Дебют в якості електронного музиканта стався на лейблі Djax Records в 1998 році: його робота, яку він назвав «New Millennium Dreadz», стала першим повноформатним драм-н-бейс релізом в Голландії. На цьому ж лейблі вийшли дві його 12 "вінілові пластинки Darkbreaks Volume 1, 2, у створенні яких брав участь MC Guzman (вокал)
Зусиллями Джейсона в 2001 році з'являється на світ лейбл Clash Records (орієнтований на випуск музики стилів hardcore і Драм- н-бейс на 7 "вінілових платівках), на який він запрошує таких музикантів, як Parasite, FFF, I: gor.
З 2001 по 2004 спільно з FFF організовуються щомісячні breakcore-паті« Breakcore a Go-Go! », які стали першими регулярними в Європі.
«Bikini Bandits, Kill! Kill! Kill! »- Другий повноформатний реліз (лейбл Supertracks Records [2003]), записаний для серіалу Bikini Bandits. Трек 666MPH використовувався на DVD Bikini Bandits, і у відеокліпі 666MPH, трансльованому на MTV. Аудіовізуальний проект під назвою «Bikini Bandits» був представлений у музеї сучасних мистецтв в Арнемі, Нідерланди.
У 2004-му Bong-Ra відкриває свій другий лейбл - Kriss Records, орієнтований на обважений breaks (головним чином, на суміш metal і breakbeat ). На цьому лейблі видавалися такі музиканти, як Jahba, Drumcorps, DJ Scotch Egg, і Snares Man (Venetian Snares).
У цьому ж році Центр електронної музики (CEM) в Амстердамі просить Bong-Ra записати 4 треки, використовуючи виключно старе обладнання в студіях CEM. Результат цієї роботи - 12 "вінілова платівка під назвою« Colony of Electric Machines »[лейбл Vynalogica (2005)].
Результатом європейського турне спільно з Shitmat і Enduser під назвою« Monsters of Mash Up »(японське турне спільно з Parasite) став третій за рахунком повноформатний реліз «I am the God of Hellfire», випущений на лейблах Very Friendly і Ad Noiseam.
У 2007-му брав участь у багатьох проектах, таких як: Deathstorm (проект з екстремальним грайндовим звучанням спільно з японською noise / grind описом Maruosa). Glowstyx (відродження рейву 90-х). White Darkness (суміш готичного звучання і класичної музики). Köhnen vs Nottelman (суміш hardcore і jazz), The Mount Fuji Doomjazz Corporation.
Дискографія
В сумі Bong-Ra видав 24 вінілових пластинки і 10 компакт-дисків


New Millennium Dreadz (1998, Djax Records)

Darkbreaks Volume 1 (1998, Djax Records)
[ Br] Darkbreaks Volume 2 (1998, Djax Records)

Riddim Wars (2001, Death $ ucker Records)

Peel Session (2002, Death $ ucker Records)

Darkbreaks EP (2002, Russian Roulette Recordings)

Clash001: Jungle Talk / Killah One (2002, Clash Records)

Breakcore a Go-Go! (2003, Supertracks)

Bikini Bandits, Kill! Kill! Kill! (2003, Supertracks Records)

Clash002: as Killahman Machine (2003, Clash Records)

Old-Skool Armageddon (2004, Death $ ucker Records)

Renegade Bubblin ' (2004, Supertracks Records)

Praying Mantis EP (2004, Russian Roulette Recordings)

Conquering Lion (2004, Hydrophonic Records)

Blood & Fire (2004, Soothsayer Recordings)

Clash006: Soundwave / Warhead (2004, Clash Records)

Warrior Sound (2005, Supertracks Records)

Grindkrusher (2005, Ad Noiseam )

Monsters of Mashup (w / Enduser & Shitmat) (2005, Ad Noiseam)

Colony of Electric Machines (2005, Vynalogica)

I Am the God of Hellfire! (2005, Ad Noiseam, Very Friendly / Supertracks Records)

Servants of the Apocalyptic Goat Rave (спільно з Sickboy) (2005, Suburban Trash)

4 Adaptations of Rossz Csillag Alatt Született (спільно з Venetian Snares) (2006, Planet Mu)

Soldaat van Oranje (2006, Sublight Records)

Stereohype Heroin Hooker (2006, Ad Noiseam)

The Kill (спільно з Enduser) (2006, Ad Noiseam)

Sick Sick Sick (2007, Ad Noiseam)

Full Metal Racket (2007, Ad Noiseam)

Panther Fight (2008, Mashit)

Vitus Blister EP (2008, Zhark)

Megasaurus / Gargantuan (2010, Ruff)

Monster (EP) (2010, Ad Noiseam)
[ Br] Monolith LP (2012, PRSPCT Recordings)

Посилання

- info on Bong-Ra's Peel Session
(англ.) на сайті Discogs
(англ.) на rolldabeats