Jeff Porcaro - біографія, альбоми, пісні, кліпи

Джеффрі Томас Поркаро (англ. Jeffrey Thomas Porcaro; 1 квітня 1954, Хартфорд, Коннектикут - 5 серпня 1992 року, Лос-Анджелес, Каліфорнія) - американський сесійний музикант і один з учасників групи Toto. Хоча у нього вже були записи в 1970-х, він став широко відомий в якості барабанщика з групою Steely Dan на альбомі Katy Lied в 1975.
Він також грав з Майклом Джексоном, Доном Хейлі, Елтоном Джоном і іншими музикантами. Він також відомий як виконавець пісні Toto, «Розанна».
Дискографія
З гр. Toto


Toto (1978)

Hydra (1979)

Turn Back (1981)

Toto IV (1982)
[ Br] Isolation (1984)

Dune (original music score) (1984)

Fahrenheit (1986)

The Seventh One (1988)

Kingdom of Desire (1992)

Toto XX (1998)

Greatest Hits Live ... And More (DVD з інтерв'ю та матеріалами «за сценою»)

З іншими групами [Br ]
Томмі Болін - Teaser (1975) - доріжки 1, 2, 3, 5
Steely Dan - Katy Lied (1975)
Boz Scaggs - Silk Degrees (1976)
Hall & Oates - «Beauty on a Backstreet» (1977)
Warren Zevon - Excitable Boy (1978) - «Nighttime in the Switching Yard»
Колін Бланстоун - Never Even Thought (1978)
Michael Jackson - Thriller ( 1982), Dangerous (1991) - «Beat It», «Human Nature», «The Girl Is Mine», «The Lady in my Life», «Heal the World»
Elton John - Jump Up!

Donald Fagen - The Nightfly (1982)
Дон Хенлі - I Can't Stand Still (1982), The End Of The Innocence (1989)
Poco - Legacy (1989)
Майкл Болтон - Time, Love & Tenderness (1991)
Dire Straits - On Every Street (1991)
Брюс Спрінгстін - Human Touch (1992)
10cc - ... Meanwhile (1992)