Kraan - біографія, альбоми, пісні, кліпи


Kraan - німецька група з Ульма, утворена в 1970 році. У перший склад групи увійшли рок-музиканти брати Ян Фріду і Петер Вольбрандт, а також джазові музиканти саксофоніст Йоханнс Папперт і гітарист Гельмут Хаттлер. Ранні альбоми групи записані в стилі, близькому краут-року, з орієнтальними елементами. Надалі звучання групи змістилося в сторону джаз-ф'южн.
На початку 1990-х група припинила роботу, возз'єднання відбулося через десять років.
Члени колективу

Саксофон - Йоханнс 'Альто' Папперт
Гітара - Петер Вольбрандт
Ударні - Ян Фріду (Ян Фріду Вольбрандт)
Бас-гітара - Гельмут Хаттлер
Клавішні - Інго Бішоф
Клавішні, EVI, труба - Джо Краус (1988-1991) [Br ]
Дискографія

1972 Kraan

1973 Wintrup

1974 Andy Nogger

1975 Kraan Live

1975 Let it out [ Br]
1977 Wiederhören

1978 Flyday

1980 Tournee

1982 Nachtfahrt

1983 X і 2 Platten (Best of Kraan)

1988 Kraan Live

1989 Dancing In The Shade

1991 Soul of Stone

1998 The Famous Years Compiled

2001 Live 2001 і Berliner Ring

2003 Through

2007 Psychedelic man

2010 Diamonds


Посилання