Lacuna Coil - біографія, альбоми, пісні, кліпи

Lacuna Coil — італійський музичний колектив, створений у Мілані в 1996 році, що грає музику у стилях «готичний метал» та «альтернативний метал».

Попередні назви: Sleep of Right та Ethereal. Учасники гурти стверджують, що на їх творчість сильно вплинули такі команди як Paradise Lost, Tiamat, Septic Flesh і Type O Negative.

Історія

Гурт з'явився у 1994 році під назвою Sleep of Right, але незабаром змінив назву на Ethereal. Колектив у той час складався з вокалістки Крістіни Скаббії, гітариста Клаудіо Лео та ударника Леонардо Форті. У 1996 році група записала демонстраційний альбом Ethereal та розіслала його багатьом європейським звукозаписуючим компаніям. Найкращі умови запропонував німецький лейбл Century Media, з яким у кінці 1997 року було укладено контракт. Дізнавшись, що назва Ethereal вже використовується однією грецькою групою, колектив змінив назву на Lacuna Coil (що означає «пуста спіраль»).

У той час склад групи виглядав так: вокалісти Крістіна Скаббіа й Андреа Ферро, басист і клавішник Марко Коті Дзелатті. Група записала EP Lacuna Coil, котрий було видано1998 року, та відправилися у тур у якості підтримки колег по лейблу, португальскої групи Moonspell. Для туру група запросила гітариста Крістіано Мігліора та барабанщика Крістіано Моццаті.

Після другого європейського туру група записала свій перший повноцінний альбом, In a Reverie, а також до колективу приєднався гітарист Марко Біацці. Група підтримала альбом черговим європейським туром разом з гуртом Skyclad.

2002 року група випустила альбом Comalies, що отримав захоплені відгуки від прихильників готичного металу з усього світу. Рік потому перший сингл з цього альбому, Heaven's a Lie, став часто крутитися на радіо, що додало групі популярності. Другий сингл, Swamped, також став популярним на радіо, а також увійшов до саундтреку комп'ютерної гри Vampire: The Masquerade - Bloodlines. На обидві пісні були зняти відеокліпи, котрі транслювалися на телешоу Headbanger’s Ball каналу MTV.

До 2004 року альбом Comalies став найпродаванішим CD в історії лейблу Century Media. У перервах між турами Північною Америкою та Європою група брала участь у турі Ozzfest. Група, що швидко набирала популярність, оголосила про вихід довгоочікуваного альбому Karmacode на початку 2006. Згідно з сайтом групи пізній вихід альбому пояснюється тривалішою роботою над ним та бажанням не загубитися у потоці альбомів інших метал-команд, що також вийшли 2005 року. Karmacode з'явився на прилавках магазинів США 4 квітня 2006 року. Один з треків альбому, Our Truth, спочатку вийшов як сингл та увійшов у саундтрек фільму «Інший світ: Еволюція», а кліп на цю пісню крутився на MTV.

20 квітня 2009 року група випустила альбом Shallow Life.

Склад групи

  • Крістіна Скаббіа — вокал (контральто)
  • Андреа Ферро — вокал (тенор)
  • Крістіано «Піцца» Мігліор — гітара
  • Марко «Маус» Біацці — гітара
  • Марко Коті Дзелаті — бас-гітара та клавішні
  • Крістіано «Кріз» Моццаті — ударні

Колишні учасники

  • Раффаеле Дзагаріа — гітара
  • Клаудіо Лео — гітара
  • Леонардо Форті — ударні
  • Еліс Чіареллі — клавішні

Дискографія

Альбоми та EP

  • Ethereal (Demo) (1996)
  • Lacuna Coil (EP, 1998)
  • In a Reverie (1999)
  • Halflife (EP, 2000)
  • Unleashed Memories (2001)
  • Comalies (2002) #178 US
  • Comalies: Ozzfest Edition (2CD) (2004)
  • Karmacode (2006) #28 US
  • Shallow Life (2009, 20 квітня) #16 US
  • Dark Adrenaline (2012)
  • Broken Crown Halo (2014)

Сингли

  • Heaven's a Lie (2002)
  • Swamped (2004)
  • Our Truth (2006) #40 UK, #36 US Mainstream Rock
  • Enjoy the Silence (июнь 2006) #41 UK
  • Closer (2006) #5 UK Rock Singles
  • Within Me (2007) #44 Italy
  • Spellbound (2009)
  • I Like It (2009)
  • I Won't Tell You (2010)

DVD

  • Visual Karma (2008)

Примітки

Посилання

  • на сайті MusicBrainz(англ.)укр.
  • на All Music Guide