Powderblue - біографія, альбоми, пісні, кліпи

Najaar 1998 wint Marjolein van der Klauw de Grote Prijs van Nederland (categorie singer-songwriter) en niet lang daarna ontmoet ze gitarist Jac Bico. Met hem neemt ze een demo op, die in 2002 verschijnt onder de titel So Much To Cover.

Het album krijgt uitstekende kritieken, wordt Radio 2-cd en krijgt zowel lokaal als landelijk veel airplay. Later dat jaar krijgt een radio-dj in Texas, Eddie Russell, de plaat in handen en kiest Marjolein als ‘Female artist & discovery of the year’. Dit leidt tot airplay en lovende kritieken in Frankrijk, Duitsland, Italië en Ierland, waar de cd ‘Album van de week’ is bij Joe Vincent.

In februari 2004 verschijnt de titelloze tweede cd van Powderblue, die gelijk op nummer 1 komt te staan in de Euro americana Chart.

Datzelfde jaar levert Marjolein gastbijdragen aan de cd’s Where Lovers Go van BJ Baartmans, Hope Springs Eternal van Ross Curry en Little of a Romeo van Eric Devries.

Verder schrijft Marjolein Lied Voor Beslan, waarvan de opbrengst naar de slachtoffers van de gijzeling in Beslan gaat. De benefietsingle is opgenomen in Studio 150 met een indrukwekkend aantal promintenten uit de Nederlandse popwereld, onder wie Frank Boeijen, Huub van der Lubbe, Pim Kops en Antonie Broek van de De Dijk, Thé Lau, Henk Hofstede van de Nits, Jack Poels van Rowwen Hèze, Daniël Lohues van Skik, Spinvis, Lilian Vieira van Zuco103, Mathilde Santing en natuurlijk Marjolein’s muzikale rechterhand Jac Bico. (source: http://www.powderblue.nl/bio.html)