Shinedown - біографія, альбоми, пісні, кліпи

Shinedown — американський рок-гурт, що було засновано 2001 року Бредом Стюартом в Джексонвіллі, штат Флорида. Гурт випустив 4 альбоми на лейблі Atlantic Records, а також сингли «45», «Save Me», «I Dare You», «Devour» и «Second Chance», кожен з яких досяг Top 5 Hot Mainstream Rock Tracks. По всьому світі було продано більше 10-ти мільйонів копій їхніх альбомів, що говорить про успішність групи. Пісня гурту Shed Some Light була видана в збірці благочинної організації Music for Relief Download to Donate: Tsunami Relief для допомоги постраждалим від Тохокуського землетрусу 2011 року.

Учасники гурту

  • Брент Сміт — вокал;
  • Зак Маєрс — беквокал, гітара;
  • Ерік Басс — бас-гітара, беквокал;
  • Баррі Керч — ударні;

Колишні учасники

  • Джейсін Тодд — гітара;
  • Нік Перрі — гітара (рідний брат Крістіни Перрі);
  • Бред Стюард — бас-гітара

Дискографія

Докладніше у статті Дискографія Shinedown
  • Leave a Whisper (2003)
  • Us and Them (2005)
  • The Sound of Madness (2008)
  • Amaryllis (2012)

Відеокліпи

  • 2003 — 45
  • 2004 — Simple Man
  • 2005 — Save Me
  • 2006 — Lady So Divine
  • 2008 — Devour
  • 2008 — Second Chance
  • 2009 — Sound of Madness
  • 2009 — If You Only Knew
  • 2010 — What a Shame
  • 2010 — The Crow & the Butterfly

Примітки

Посилання