Смоки Мо - біографія, альбоми, пісні, кліпи


Олександр Ціхов, більш відомий під сценічним псевдонімом Смокі Мо (нар. 10 вересня 1982, Ленінград) - російський репер, битмейкер і саунд-продюсер із Санкт-Петербурга. На даний момент має на рахунку 5 номерних студійних альбоми, йде робота над спільним альбомом із страйкуючими.


Біографія
У 1999 році брав участь у проекті «Вітер в голові», який проіснував близько року і випустив альбом «Сеньорита». Пізніше був одним з учасників групи «Династія Ді». Почав сольну кар'єру в 2003 році.
Вперше Смокі Мо змусив говорити про себе в 2001 році після перемоги на фестивалі Rap Musiс у складі команди «Династія Ді». У 2003 році семплер артиста (зміксувати фрагменти треків, викладені для ознайомлювального прослуховування) викликав жваве обговорення серед активістів реп-рунету.
Записи, зроблені у співпраці з пітерської тусовкою реперів «Кухня Запис», що включала в себе учасників груп Krec і Umbriaco, звучали відмінно від усього, що вже існувало в російській репі [джерело не вказано 1810 днів]. Перш у Смокі був досвід участі в декількох проектах, які сьогодні він оцінює не дуже високо. З групою Krec, ядром «Кухні», його познайомив Владі з «Касти». Смокі зізнається, що саме Fuze і Марат вдихнули в нього сили, переконали зайнятися записом сольного альбому, допомогли зі студією. Все почалося з запису старих текстів, потім - немов прийшло натхнення, виникли нові вірші, з іншим змістом і посилом. Різко змінилася і манера читки.
У 2004 році Смокі Мо уклав угоду з лейблом «Respect Production», які видавали такі реп-команди як «Каста» і Ю.Г., про випуск альбому. Платівка під назвою «Кара-Те» була випущена навесні того ж року і отримала позитивні відгуки. Після виходу альбому Смокі Мо активно їздить по країні з концертами, а також займається записом матеріалу для нового альбому. У 2005 році Смокі Мо покидає Kitchen-Records. Восени 2006 року на лейблі «Respect Production» виходить другий альбом - «Планета 46». У ньому взяли участь такі реп-музиканти, як Децл, Umbriaco, Maestro A-Sid, Gunmakaz, RAPid (нині I1), DJ Vadim ruen, Кобі Зеро, Шаалі Секира, Містер Малої, Гвинт.
10 червня 2010 в світ вийшов третій студійний альбом під назвою «Вихід з темряви». Альбом за стилістикою дуже відрізняється від попередніх двох.
Альбом «Час Тигра», четвертий за рахунком, був випущений лейблом MadStyleMusic за підтримки Soyuz Music на початку травня 2011 року.
У 2011 році Смокі Мо почав співпрацю з творчим об'єднанням « Газгольдер ».
Влітку 2012 року Олександра представив власне альтер-его під ім'ям Mozi (рос. Мозі), музика для якого буде тільки від найкращих діджеїв і продюсерів. У липні, газета «Комсомольська правда» опублікувала список 10-ти найпопулярніших петербуржців в Рунеті, в якому Смокі Мо зайняв 7-е місце, обігнавши за популярністю футболіста Олександра Кержакова, актрису Оксану Акіньшину і журналіста Олександра Невзорова. 25 серпня Смокі Мо і група «Триагрутрика» виступили з піснею «На роботу» на Першому каналі в рамках програми Яни Чурикової «Червона зірка».
17 травня 2013 Смокі Мо і співачка Глюк'oZa виступили з піснею «Метелики» в ефірі програми «Вечірній Ургант» на Першому каналі. За день сингл зайняв перше місце в чарті хіп-хоп-музики російського iTunes Store.
11 червня вийшов п'ятий студійний альбом Олександра під назвою «Молодший», в якому взяли участь соратники по лейблу Баста і Таті.
Дискографія [Br ] Студійні альбоми

2004 - «Кара-Те»
2006 - «Планета 46»
2010 - «Вихід з темряви»
2011 - «Час Тигра»
2013 - « Молодший »
2014 -« Баста / Смокі Мо »(спільно з Баста)

мікстейпів

2009 - Saint P Phenomen (при уч. DJ Nik-One)
2009 - «200 років потому» (при уч. V-Style)

Сингли

2003 - «Ніздрі»
2004 - «Кульові приводи»
2004 - «Агенти» (діл . Ассаи)
2005 - «Людина і відлуння»
2005 - «Молла»
2008 - «Баллистика» (уч. Ейсік)
2009 - «круто» (уч. Ліон)
2009 - «Все рівно» (уч. DJ Nik-One, Джиган)
2009 - «Гра в реальне життя» (уч. DJ Nik-One, Tony P)
2010 - «Фон» (уч. Зануда , Дим, D.masta)
2010 - «Hardcore» (уч. Рем Дігга)
2011 - «Шерех у кущах» (уч. DJ Nik-One)
2012 - «Фанатик» (OST « Камінь ")
2012 -« На своїй хвилі »(уч. Олексій Ромео)
2012 - «Димний Мо»
2013 - «One Love» (уч. «Чаян Фама")
2013 - «Було і було»
2013 - «Метелики» (уч. Глюк'oZa)

Неофіційні релізи

Династія Ді «Невидані Треки» 2002 (Spot)
Смокі Мо & Others «Instrumental Pack» 2007 (ALLBEATZ)
Смокі Мо «Промо-запису» 2007-2008 (Tref)
Смокі Мо «Rare Tracks Collection» 2008 (HH-SHOP.narod.ru)
Смокі Мо «Promo Tracks Vol.1-3» 2010 (Getalbums.ru)

Участь

2004 - «Ні чарівництва» (альбом групи Krec): Песня 11. «Антон».

2005 - «Сонячне сплетіння» (альбом Ейсік): Пісні 03. «Баллистика», 09. «Розпечені небеса».

2005 - «Еврика» (альбом групи Umbriaco): Пісні 03. «Бережіть тачку ».

2005 -« кіпеш »(спільний альбом Змія і групи« Грані »): Пісня« 14. У багнети ».

2006 - Inferno. Випуск 1 (альбом Каже Обойма): Пісня «04. Порочне коло ».

2006 -« Баллистика »(спільний збірник Ейсік і DJ Illz): Пісня« 02. Балістика (Rmx Screw) ».

2008 - MosVegas 2012 (альбом Децла): Пісня« 07. Солодкий туман ».

2008 -« Бувальщина в очі »(альбом групи« Каста »): Пісня« 07. Істина десь поруч ».

2008 - Poetry Nights (мікстпейп DJ Nik-One): Пісня« 09. Смокі ».

2008 -« Ефір в нормі »(альбом групи Centr): Пісня« 12. Трафік ».

2008 - White Star (альбом D.masta): Пісні« 11. Погана сука »,« 12. Тобі не треба проблем ».

2009 -« Сухе пальне »(альбом групи« Пісочний люди »): Пісня« 10. Хто сказав ».

2009 -« Теплий »(альбом Ноггано): Пісня« 10. Міське стерео ».

2009 -« Снігова казка »(альбом Bad Santa): Пісні« 05. Прогноз погоди від Смокі Мо »,« 06. Поганий санта »,« 10. Літай зі мною ».

2009 -« Віддзеркалення »(альбом Check'a): Пісня« 10. Відродження ».

2009 -« Холодно »(альбом Slim'а): Пісня« 15. Шоу триває ».

2009 - Looney Tunez (мікстейп меззе Мортен і DJ Nik-One): Пісня« 25. Shootout from ».

2009 - The Most Dangerous LP (альбом Каже Обойма): Пісня« 16. Прокинься ».

2009 - Star Track (мікстейп D.masta): Пісня« 26. Фон ».

2009 -« Провокація »(мікстейп групи« П-13 »пам'яті МС Молодого): Пісні« 04. Я знаю людей, 11. Камінь, ножиці, папір ».

2009 -« Пітер порве, Москва вирішить »(мікстейп Кріпл) Пісня« 02. Сейнт Пі ».

2010 -« Баста 3 »(альбом Басти): Пісня« 15. Один ».

2010 - Fresh Boys Tape (альбом Fresh Boy'я): Пісня« 02. Місто рок ».

2010 - 5.1 (спільний альбом 5Плюх і DJ Nik-One): Пісні« 10. Одна Любов »,« 11. Гол », 14.« Скільки життів ».

2010 - 2010 (альбом групи V-Style): Пісня« 07. Джунглі ».

2010 -« Твій улюблений репер »(збірка D.masta): Пісня« Фон ».

2010 -« Війни світла vol. 2 »(збірка GLSS): Пісня« 11. У м'ясо ».

2010 -« Цигарки »(альбом Зануди): Пісня« 7. Фон ».

2010 -« Архангел »(альбом Вітька): Пісня« 18. Будь в курсі ».

2010 -« Сніданок для вулиць »(міні-альбом D.masta): Пісня« 03. Фон ».

2010 -« Тут і зараз »(альбом Децла): Пісні« 05. Лід »,« 06. Зміни ».

2010 -« Від душі душевно в душу »(альбом блідолицих Панами): Пісня« 05. ДСП ».

2011 -« Азимут »(спільний альбом Slim'а та групи« Константа »): Пісня« 13. У чому справа? ».

2011 -« Ласкаво просимо до Владивостока »(мікстейп Bess'а): Пісні« 03. Бог любить усіх людей »,« 06. 2008-2009 »,« 13. Infinitum ».

2011 -« Т.Г.К.ліпсіс »(альбом групи« Триагрутрика »): Пісня« 07. На роботу ».

2011 -« Глибина »(альбом Рем Дигги): Пісня« 04. Чорт ».

2011 - Pay Day (альбом групи FYPM): Пісня« 08. Коньяк ».

2011 -« У всі тяжкі »(альбом меззе): Пісня« 04. Залиш мене ».

2011 -« proDUCKtion касета »(альбом DJ Nik-One): Пісні« 05. Відчувай це »,« 06. Ніколи »,« 13. Чистий хіп-хоп ».

2011 - Style Protectaz (спільний альбом Fike'а і Jambazi): Пісня« 06. Money ».

2011 - GNOY (альбом групи the Chemodan): Пісня« 02. Вороння ».

2012 -« Атака клонів »(мікстейп Obe 1 Kanobe): Пісня« 03. Можемо ».

2012 -« Серце лева 2 »(мікстейп Ліона): Пісні« 02. Роби, 07. Крутитися ».

2012 -« Дорога додому »(альбом Вітька): Пісня« 04. Шлях до ковчегу »,« 10. Жменя пелюсток ».

2012 -« Амеріканщіна 2 »(альбом Карандаша): Пісня« 09. Солов'ї ».

2012 -« Сам і ... »(альбом Guf'а): Пісня« 06. Наш почерк ».

2013 -« Баста 4 »(альбом Басти): Пісня« 07. Джузеппе ».

2013 -« Важковаговик »(альбом Jahmal'а): Пісня« 13. Район половів ».

2013 -« Фітіль »(міні-альбом групи« Чаян Фама »): Пісня« 03. One Love ».

2013 -« Видих в місто »(альбом меззе): Пісня« 06. Вона одна ».

2014 -« Рок-н-рольщик »(міні-альбом D.masta): Пісня« 03. # ІграемЗаПітер ».

2014 - Tati (альбом Таті): Пісня« 12. Куля ».

2014 - Свіжий расслабон (альбом Кравця): Пісня« 11. Вся моя братва ».


Радіо

Смокі Мо на« Hip-Hop TV »2008 (Next Fm)

Відеографія
Відеокліпи
[ Br] 2007 - «Солодкий туман» (уч. Le Truk)
2008 - «Моя духовна основа»
2008 - «Трафік» (уч. Centr)
2008 - «Жара / Дахи горять вже» ( уч. Dead Poets)
2009 - «Гра в реальне життя» (уч. DJ Nik-One, Tony P)
2009 - «Rock Money» (уч. Bess)
2009 - «Все рівно» (уч. DJ Nik-One, Джиган)
2009 - «круто» (уч. Ліон)
2010 - «Мій рок (Вхід)»
2010 - «Братський коннект» (уч. Avatar Young Blaze , «П-13 Squad» (Berezin & Legion)
2011 - «Шерех у кущах» (уч. DJ Nik-One)
2011 - «Залиш мене» (уч. Mezza Morta)
2011 - «Так чи ні» (уч. Кирило Сивий)
2011 - «У чому справа?» (уч. DJ Nik-One, Словетскій, Slim, Лігалайз)
2011 - «Червона стріла» (уч. Guf )
2011 - «Самотня зірка»
2011 - «Я і мій кореш Хіп-хоп»
2011 - «Подруга рок-зірки»
2011 - «Містер Вінтаж»
2012 - « Вівторок »
2012 -« На роботу »(уч.« Триагрутрика ")
2012 -« На що ти здатний »(уч. SAlex)
2012 - «Свобода» (уч. Словетскій, Баста, Таті, Біллі)
2012 - «Димний Мо»
2013 - «Було і було»
2013 - «# ІграемЗаПітер» ( уч. Каже Обойма, D.masta, Fike, Big D, Струч)
2013 - «Міцний чай» (уч. Баста)
2013 - «Метелики» (уч. Глюк'oZa)
2013 - «One Love» (уч. «Чаян Фама")
2013 - «Суісайд» (уч. Баста) (ще не вийшов)


Запрошення на концерти

2011 - «Hip-Hop All Stars 2011»
2012 - «Hip-Hop All Stars 2012»
2013 - «Hip-Hop All Stars 2013»
2013 - «# GazgolderLive - Сочі»
2013 - «# GazgolderLive - Нижній Новгород» (уч. DJ Mixoid)
2014 - «Запрошення на тур на підтримку фільму Gazgolder»

Нагороди та номінації

На премії RUMA 2012 був номінований в двох категоріях - Feat. року («На роботу» п.у. Триагрутрика, «Чорт» п.у. Рем Дігга) і Хіт року («вівторок»).

Цікаві факти

Батько дружини брата Смокі Мо - головний лікар психіатричної лікарні, тому в першому його альбомі (напр. пісня «Дурка») так докладно описується її атмосфера.
Смокі Мо брав участь у зйомках кліпу: Фактор, Папа Гусак і Ліана - «Там, де не гаснуть зірки» в 2000 році.
У 2009 році Смокі Мо брав участь у записі триб'юту рок-музиканту рикошетом «Вихід Дракона».
Наприкінці 2010 року в театрі «Практика» пройшов моноспектакль Смокі Мо «Кола на полях».
Альбом «Час тигра» Смокі Мо записав на своїй домашній студії. У даний час записується на студіях звукозапису «Gazgolder» і «Salut Records».
За віросповіданням - православний. Однак визначає себе як монотеїстом і прихильника філософії, зокрема, буддизму.

Див також

Список російських реперів
«Балтійський Клан»

Примітки

Посилання





на A-One
на сайті Twitter

в соціальній мережі «ВКонтакте»
- інтерв'ю для Billboard.



При написанні цієї статті використовувався матеріал з Вікі Last . fm, () за ліцензіями Creative Commons і.