Snares Man! - біографія, альбоми, пісні, кліпи


Аарон Фанк (англ. Aaron Funk), більш відомий як Venetian Snares [Вінішн Снейрс] - канадський електронний музикант, один з провідних виконавців жанру брейккор.
Venetian Snares відомий тим, що його музика звучить часто в нестандартних тактових розмірах (переважно в 7/4). Він помітно виділяється серед інших виконавців своєї плідністю: за 10 років музичної кар'єри він видав понад 40 альбомів більш ніж на 10 звукозаписних лейблах.



Біографія
народився 11 січня 1975 року в Вінніпезі. Перший власний матеріал Аарон випустив на касеті в 1992 році, коли йому було 17 років.
Перший міні-альбом Venetian Snares Greg Hates Car Culture (1999), випущений на 12 "вінілі, відразу ж заслужив увагу Майка Парадінаса з Planet μ, який запросив його на свій лейбл. Перший великий реліз Venetian Snares на Planet μ, Making Orange Things (спільна робота зі Speedranch), був випущений на початку 2001 року; далі з короткими перервами були випущені ще п'ять альбомів до кінця 2002 року.
Фанк виявився надзвичайно плідним музикантом, він співпрацював з самими різними лейблами (такими як Hymen Records, Addict Records, Sublight Records), випустив величезну кількість альбомів та міні-альбомів , серед яких у першу чергу варто відзначити Higgins Ultra Low Track Glue Funk Hits 1972-2006 (2002), Huge Chrome Cylinder Box Unfolding (2004), «заряджений» поїздкою в Угорщину Rossz Csillag Allat Szuletett (2005), Cavalcade of Glee and Dadaist Happy Hardcore Pom Poms (2006) і Hospitality (2006). Один з останніх повноформатних альбомів Venetian Snares My Downfall (Original Soundtrack) (2007) розглядається як продовження Rossz Csillag Alatt Született.
Крім основного проекту «Venetian Snares», Фанк також випускає альбоми під ім'ям Last Step (переважно в жанрах IDM і acid ). Крім того, він записувався під псевдонімами Snares Man!, Ventriloquist Snakes, Puff, BeeSnares, Senetian Vnares, Vsnares і Snares.
Творчість
Аарон Фанк створює музику в жанрах брейккор, IDM, глітчкор, габбер, індастріал та інших, використовуючи при цьому в більшості випадків нестандартні тактові розміри - 7/4 (в основному), а часом навіть 9 / і 11/4.
Музика Venetian Snares в основі своїй агресивна, агресивність ця виникає в основному з трьох джерел: з агресії хардкору, з агресії брейкбіта (разом - брейккор) і агресії самої навколишнього життя, ставлення до якої Аарон висловлює у своїх нечисленних інтерв'ю, в назвах альбомів (чого тільки коштує назва його альбому «Вінніпег - мерзла срака» (англ. Winnipeg Is a Frozen Shithole ), присвяченого його рідному місту) і пісень (наприклад, «Трахкав з усіма підряд продажна членососущая морда» - зразковий переклад англ. Sporto Fucking Sellout Cocksuckerface).
З технічної точки зору музика Venetain Snares - це насамперед трекерна музика, хоча останнім часом він все частіше вдається до допомоги VST-інструментів.
Аарон багато експериментує, в одному зі своїх інтерв'ю він розкриває один цікавий «секрет виробництва»: він пише, що, використовуючи чужі барабанні «петлі» («лупи», «drum-loop»), він нерідко заміщає вихідні епізоди петлі (лупа) (oneshot, як то: бочка, малий (робочий барабан), тарілки (хай-хет, райд, креш), тому, рим, стік і т. д .) своїми власними семплами, спираючись при цьому не тільки на основний ритм лупа, а й на додаткові, вторинні (деколи не чутні) ритмічні елементи (як то: відлуння, атака (наростання гучності), реліз (загасання) звуку, пр.) і отримуючи в підсумку дуже цікавий ритмічний малюнок.
Живі виступи
Як і багато інших музикантів в жанрі електронної музики, Фанк виступає наживо. Відбувається це в основному в клубах і на спеціалізованих вечірках. Під час живих виступів Аарон часто імпровізує.
Дискографія
LP


Spells (1998)

Subvert! (1998)

printf ("shiver in eternal darkness / n"); (2000)

Making Orange Things (2001, спільно зі Speedranch)

Songs About My Cats (2001)

Doll Doll Doll (2001)

Higgins Ultra Low Track Glue Funk Hits 1972-2006 (2002)

2370894 (2002)

Winter in the Belly of a Snake (2002)

Find Candace (2003)

The Chocolate Wheelchair Album (2003)

Huge Chrome Cylinder Box Unfolding (2004)

Winnipeg Is a Frozen Shithole (2005)

Rossz csillag alatt született (2005)

Meathole (2005)

Cavalcade of Glee and Dadaist Happy Hardcore Pom Poms (2006)

My Downfall (Original Soundtrack) (2007)

Detrimentalist (2008)

Filth (2009)

My So-Called Life (2010)

EP



Fake: Impossible (1997)

Greg Hates Car Culture (1999)

7.sevens.med (2000)

Salt (2000)

Shitfuckers ! (2001)

Doll Doll Doll (2001)

Songs About My Cats (2001)

[untitled] (2001)

Find Candace (2003 )

Horse and Goat (2004)

Infolepsy EP (2004)

Winnipeg Is a Frozen Shithole EP, Volume 2 (2005)

Winnipeg Is a Frozen Shithole EP (2005)

Hospitality (2006)

Pink + Green (2007)

Horsey Noises (2009)

Cubist Reggae (2011 )

Affectionate (2012)

Fool The Detector (2012)

Записи під псевдонімом Last Step
LP


Last Step ( 2007)

1961 (2008)

Sleep (2012)

EP


You're A Nice Girl (2005)

Bhavani (2006)

Цікаві факти

Трек "Look" - це спектрограмма фотографій улюблених кішок Аарона, які жили у нього в різні періоди часу.
У треку "Langside" використовуються семпли з синглу Брітні Спірс "I'm a Slave 4 U".

Примітки

Див також

Aphex Twin
Autechre
Amon Tobin
μ-Ziq
Squarepusher

Посилання

(англ.)
[Br ] (англ.)

(англ.) на сайті Myspace
(англ.) на сайті Discogs
(англ.) на сайті Allmusic
на Last.fm
[Br ]